Ruotsalaiset tietävät kuinka rokataan – Hardcore Superstar ja Smash Into Pieces pistivät bileet pystyyn

Kirjoittanut Aleksi Parkkonen - 2.10.2018

Hardcore Superstar on tahkonut hard rockia jo yli kaksikymmentä vuotta, joten yhtye on ehtinyt tulla tutuksi monelle suomalaisellekin. Smash Into Pieces ei ole tehnyt yhtä pitkää uraa, mutta yhtye on viime vuosina kasvattanut suosiotaan tasaiseen tahtiin. Smash Into Pieces aloitti uransa rockin hengessä, mutta viime vuosien aikana yhtyeen tyyli on muuttunut huomattavasti popahtavammaksi. Muutoksesta huolimatta yhtyeen jäsenten välinen henki on tiivis ja soittamisen riemu paistaa kauas lavalta.

Smash Into Piecesin rumpali Apocalypse DJ aloitti keikan toimimalla ”kapellimestarina” taustanauhan soidessa. Rumpusetin edessä oli jälleen kerran iso näyttö, jolla pyöri monenlaisia videoita illan aikana. Yhtye aloitti soittamalla kappaleita viimeisimmältä levyltään, mutta koska Smash Into Piecesiltä tulee ensi kuussa uusi levy, kuultiin viime kuukausien aikoina julkaistuja singlejäkin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Keikan alkupuolella yhtyeen esiintyminen oli aavistuksen yliampuvaa, kun kitaristit tekivät kitaroillaan erilaisia sukellusliikkeitä. Smash Into Pieces on toisaalta onnistunut kääntämään yliampuvuuden myös edukseen. Esimerkiksi rumpalilla on ledivalonaamio, joka vaihtaa väriä. Rumpali liikkui myös yhden kappaleen aikana lavalla Segway-laudalla soittaen samalla digitaalista rumpua. Eihän sellaista näkyä katsoessa voi olla iloisesti hymähtämättä.

Kokonaisuudessaan Smash Into Piecesin 45 minuutin keikka sujui nopeasti ja mukavasti. Yhtye onnistui kerryttämään lisää yleisöä keikan aikana ja kuultiinpa muutamien uusien singlejulkaisujen aikana yhtyeen ja yleisön yhteislaulujakin. Jos keikalta jäi jotain kaipaamaan, niin enemmän tilaa vanhoille hiteille. Vanhasta tuotannosta kuultiin ainoastaan ”Disater Highway”. Smash Into Piecesin uudistunut popahtava soundi on taatusti jakanut mielipiteitä ja itsekin vielä puntaroin, pidänkö siitä. Sitä ei voi kuitenkaan kiistää, etteikö yhtye osaisi viihdyttää yleisöään. Seuraavan kerran Smash Into Pieces onkin mahdollista nähdä Within Temptationin kanssa Metro Areenalla Espoossa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Hardcore Superstarin aloittaessa keikkansa The Circuksen sali oli ehtinyt täyttyä hyvin yleisöstä. Ruotsalaisrokkarit polkaisivat rokkibileet pystyyn uusimman albumin ”ADHD”-kappaleella, jonka perään kuultiin sähköinen ”Electric Rider”. Yhtye soitti keikkansa alkupuolella yllättävästi ”We Don’t Celebrate Sundays” –hitin, jonka aikana vahvistinkaappien päällä juhlavasti seisseet kaksi hopeista ristiä pyörivät vinhasti.

Uransa aikana yksitoista albumia julkaissut Hardcore Superstar keskittyi soittamaan hittejä mutta tietenkin myös uusia kappaleita vasta ilmestyneeltä ”You Can’t Kill My Rock ’N’ Roll” -levyltään. Ennen levyn nimikkokappaletta vokalisti Jocke Berg intoutui ylistämään rockia ja sen olemassaoloa tänä päivänä. ”Have Mercy On Me” -kappaleen aikana Berg keskeytti soiton ja totesi, että häntä häiritsee ristin pystyasento. Vokalisti intoutui samalla kertomaan tarinan nuoruudestaan, kun hän oli konfirmaatioikäinen. Siihen tarinaan liittyi myös isäpuoli ja hajonnut kitara. Puheen jälkeen ristit käännettiin Pietarin ristin mukaiseen asentoon, ja kappale vedettiin pöhinällä loppuun.

Hardcore Superstar tietää, kuinka syntyy hauska ja rockin täytteinen ilta. Se ei välity pelkästään energisesti ja innokkaasti soitettujen kappaleiden muodossa. ”Last Call For Alcoholin” aikana yhtye keräsi yleisöstä lavalle useita onnekkaita ihmisiä, jotka saivat olla osa yhtyettä kappaleen loppuun saakka. Se ei ollut ensimmäinen kerta, kun todistin Hardcore Superstarin tekevän kyseisen tempauksen, mutta siitä huolimatta se oli aivan yhtä hienoa. Ja vaikka iltaan kuului paljon energiaa, yleisölle ja yhtyeelle annettiin hetken hengähdys ”Standing On The Verge” -kappaleen aikana.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Ilta The Circuksessa oli jälleen kerran onnistunut. Oli sanomattakin selvää, että illan pääesiintyjä tulisi keräämään suuremman yleisön, mutta siitä huolimatta suurta osaa yleisöä kiinnosti myös Smash Into Pieces. Molemmat yhtyeet soittivat antaumuksella ja innolla, mikä välittyi myös yleisöön saakka. Ruotsalaiset tietävät, kuinka rokata, eikä sitä voi kieltää.

Raportti: Aleksi Parkkonen

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Luetuimmat

Uusimmat