Rushin Geddy Lee julkaisee vuonna 2022 laajan muistelmateoksen

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 22.9.2021

Kanadalaisen rock-legenda Rushin basisti-laulaja Geddy Lee aikoo julkaista vuoden 2022 loppupuolella laajan muistelmateoksensa. Lee itse kuvailee teoksen olevan pituudeltaan ”eeppinen”, ja laajutensa puolesta se käsittelee Leen elämää lavalla ja sen ulkopuolella.

Kalenterikuva 2023
Joulukalenteri

Kaaoszinen joulukalenteri 2023 →

Lee kertoo aloittaneensa kirjoittamaan teosta vuonna 2020 pandemian iskiessä ja pakottaessa ihmiset pysymään enemmän sisällä.

”No, miten tapoin aikaa pandemian aikana? En tiennyt, että maaliskuusta 2020 alkaen olisin ollut lukkojen takana yli puolitoista vuotta – pisin aika, jonka olin viettänyt Torontossa sen jälkeen, kun olin 19-vuotias ja kävin Rushin kanssa Pohjois-Ontarion baarikierroksella”, Lee kirjoittaa Instagramissa.

Instagram-julkaisussaan Lee kertoo muistelmateoksen syntyneen aluksi siitä, että hänen ystävänsä yritti piristää häntä Neil Peartin menehdyttyä muistelemalla menneitä ja iloisia asioita. Lee otti haasteen vastaan, ja tästä syntyikin pian kokonainen muistelmateos.

”Sitten lähetin nämä parannellut ja jopa kuvitetut tarinat Danielille, joka siivosi kielioppia ja poisti paljon kiroilua (rakastan vittu kiroilla), ja presto! Äänellä, joka kuulosti, no, aivan minulta, esittelykelpoinen, eeppisen mittainen kertomus elämästäni näyttämöllä ja sen ulkopuolella oli muotoutumassa.”

Luetuimmat

Uusimmat