Rushin Geddy Lee kumoaa rumpali Neil Peartin eläköitymishuhut

Rush 2015Uutisoimme tiistaina progerock-yhtye Rushin legendaarisen rumpalin Neil Peartin eläköitymisestä. Yhtyeen basisti Geddy Lee on kuitenkin selventänyt mistä koko hässäkässä oli oikeasti kysymys. Peart ei suinkaan ole lopettamassa rumpujen soittamista vaan eläköitymässä kiertue-elämästä. Voit lukea Leen selvityksen huhuista tästä:

Geddy Lee on halunnut tehdä selväksi, että Peart aikoo siirtyä eläkkeelle ainoastaan kiertämisestä. Ikääntyvän muusikon kroppa ei kestä kiertue-elämää ikuisuuksiin asti. Aiheesta uutisoi ensimmäisenä Classic Rock.

“There’s really nothing to say. I think Neil is just explaining his reasons for not wanting to tour, with the toll that it’s taking on his body. That’s all I would care to comment on it.

”We’ll get together eventually and chat about things. But in my view, there is certainly nothing surprising in what he said. Neil just feels that he has to explain with all the thousands of people asking, ‘Why no more tours?’ He needs to explain his side of it.”

Leen mukaan media irrotti Peartin kommentit kontekstista ja aiheutti aiheen tiimoilta tarpeettoman suuren kohun. Todellisuudessa on siis täysin mahdollista, että Rush äänittäisi lisää albumeja Peartin toimiessa rumpalina mutta jos bändi palaa vielä joskus kiertueelle, ei Peart olisi enää mukana. Lee on tosin itse sanonut, ettei yhtye lähde enää kiertueelle.

Kommentoi julkaisua