S.O.S.

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 1.11.2011

S.O.S. on nykypäivän hardcoren kärkinimistä koostuva superkokoonpano johon kuuluu Scott Vogel (Terror), Nick Jett (Terror), Chris Beattie (Hatebreed), Matt Henderson (ex-Agnostic Front, ex-Madball) ja Sam Trapkin (Trapped Under Ice). Yhtyeen debyytti EP ”I Owe You Nothing” julkaistiin aiemmin tänä vuonna Good Fight Musicin kautta. Olimme yhteydessä basisti Chris Beattieen julkaisun tiimoilta ja lukemalla lisää pääset näkemään mitä miehellä on sanottavaa.

Mitä päivääsi kuuluu?

– Nousin vasta ylös, syötin koirat ja olen nyt menossa vilkaisemaan lastani. Hyvää siis kuuluu.

Alun perin kun Sinä ja Scott aloititte S.O.S:n, niin oliko jo alusta asti selvää keitä muita aiotte pyytää mukaan bändiin?

– Meillä ei itse asiassa ollut mitään hajua keitä aiomme pyytää mukaan. Minä ja Scott vain halusimme alkaa tekemään musiikkia.

Entä musiikkityyli, onko lopputulos juuri sitä mitä pitääkin?

– Kyllä, pidimme kappaleet lyhyinä ja maukkaina. Emme kirjoittaneet mitään radioystävällistä materiaalia tai vastaavaa. Teimme ainoastaan musiikkia, josta me itse täysin pidämme.

Miltä tuntui soittaa eri yhtyeiden muusikoiden kanssa, joista kaikilla on täysin erilainen tyyli verrattuna Hatebreediin?

– Oli hienoa soittaa näiden kavereiden kanssa, sillä kaikki he ovat äärimmäisen taitavia siinä mitä he tekevät. Se oli myös minun hardcore taidonnäytteeni.

Kun Hatebreed on nykyisin menossa enemmän keskitempoiseen suuntaan (allekirjoittaneen näkökulmasta), niin oliko virkistävää päästä soittamaan nopeampia ja aggressiivisempia kappaleita?

– No, siinä taitaa olla syy siihen miksi soitamme joitakin albumeidemme (Hatebreedin) kappaleita nopeammin livenä. Mutta vastatakseni kysymykseesi: kyllä, pidän nopeista kappaleista.

Oliko nauhoitusprosessi kovin erilainen näiden muusikoiden kanssa, verrattuna siihen mihin olet tottunut?

– Ei aivan täysin erilainen. Olen useimmiten nauhoittanut omat osuuteni Hatebreedin kanssa päivässä tai parissa. Tällä kertaa hoidin nauhoitukset päivässä ja lähdin saman tien New Jerseyhyn keikalle.

Hoiditte EP:n nauhoitukset Dean Baltulonisin kanssa, miten päädyitte valitsemaan hänet? Saitteko häneltä uusia ideoita nauhoitusprosessin edetessä?

– Matt Henderson sai houkuteltua Deanin mukaamme studioon. Deanin kanssa oli hienoa työskennellä, hän teki prosessista todella helpon ja tärkeintä oli, että hän pystyi joustamaan hyvin aikataulujemme mukaisesti.

Kuinka päädyitte julkaisemaan ”I Owe You Nothing” EP:n Good Fight Musicin kautta?

– Scott oli yhteydessä levy-yhtiöön ja he olivat erittäin innoissaan asiasta jo alusta asti.

”I Owe You Nothing” on saanut kaikenlaisia arvosteluita, ja suurin osa niistä on positiivisia. Oletko itse täysin tyytyväinen sen vastaanotosta?

– Olen kuullut ainoastaan hyvää palautetta tähän mennessä. Olen kiitollinen siitä, että vielä on olemassa ihmisiä jotka kunnioittavat hardcore-musiikkia.

Voi olla liian aikaista sanoa, mutta tulemmeko vielä kuulemaan S.O.S:ää täyspitkän albumin tai mahdollisten kiertueiden tiimoilta?

– Tällä hetkellä meillä ei ole minkäänlaisia suunnitelmia täyspitkän tai kiertueiden suhteen. Jokaisella on omat kiireet bändiensä kanssa, joten sitä tuskin tulee koskaan tapahtumaan.

Kiitos paljon ajastasi ja onko sinulla vielä viimeisiä sanoja Kaaoszinen lukijoille?

– Kiitos tästä haastattelusta ja tuestanne vuosien varrella.