SaariHelvetti 2017

SaariHelvetti 2018 lämpenee ensi lauantaina

Kirjoittanut Jyri Kinnari - 3.8.2018
SaariHelvetti 2017

Tampereen Viikinsaaressa järjestettävä SaariHelvetti -festivaali on muutamassa vuodessa vakiinnuttanut paikkansa osana Suomen metallikesää. 4.8. tapahtuva yleisöjuhla tarjoaa jälleen monipuolisen ja värikkään kattauksen raskasta musiikkia. Tässä tekstissä esitellään valikoituja nimiä SaariHelvetin tarjonnasta festivaalihumun sakeuttamiseksi ja jännäkakan irrottamiseksi.

King Satan
Inferno stage klo 16.00-16.40

© Outi Puhakka

King Satan on osoitus siitä, että tämänkin sukupolven metalliyhtyeistä löytyy vielä riittävää älyvapaata nerokkuutta täysin mielipuolisen industrial metalin tekemiseen. Yhden albumin julkaissut yhtye on kerännyt muutamassa vuodessa kiitettävästi innokasta fanikuntaa värikkään persoonansa ja erikoisen olemuksensa ympärille. Tällä keikalla tuskin tulee tylsää.

Callisto
Kaaoszine stage klo 16.40-17.30

© Juha Metso

Post-metalin arvostettu veteraaniyhtye Callisto sammuttaa polttavan auringon hetkeksi musiikkinsa sydäntäsärkevällä haikeudella. Tämä on se hetki, kun surusta syntyy suurta kauneutta ja kylmyys alkaa lämmittää. Kyseessä on harvinaislaatuinen tapaus, sillä tämä yhtye on nähty keikkalavoilla viimeksi vuonna 2015.

Helhorse
Inferno stage klo 17.30-18.00

Tanskasta kotoisin oleva Helhorse tarjoilee lennokkaan grooven ja raskaan äänimaiseman siivittämää riffijytää, jossa on ripaus radiokanavilta tutun nykypäivän hard rockin melodisuutta. Ensimmäistä kertaa Suomeen saapuva yhtye on innokas näyttämään osaamisensa ja jakamaan musiikkinsa energian myös livetilanteessa.

Carach Angren
Kaaoszine stage klo 18.00-18.45

© Negakinu Photography & Design

Carach Angren taivuttelee black metalin aivan omanlaiseensa muottiin ja vie vinksahtaneen sinfonisuuden äärimmäisyyksiin saakka. Suuriksi teoksiksi kasvavat kappaleet määrittelevät uudelleen, mitä kaikkea black metal voi olla. Suomessa edellisen kerran viime kesänä esiintynyt alankomaalaisyhtye saapuu jälleen viehättämään ja hämmentämään.

Jinjer
Kaaoszine stage klo 19.15-20.00

Kovaa ja äänekästä nousua tekevä metalcoren uusi lupaus Jinjer on valloittanut itselleen melkoisen määrän suomalaisia sydämiä. Yhtye vaikuttaakin olevan monelle yksi koko festivaalin odotetuimmista esiintyjistä. Suurella energialla esiintyvä Jinjer on tuonut metalcoreen uutta särmää ja esittelee sitä myös livenä vähintään yhtä särmikkäästi.

Profane Omen
Inferno stage klo 20.00-20.40

© Johannes Wilenius

Viidettä albumiaan valmisteleva Profane Omen hautaa keikkataukonsa ja ryömii hämärästä SaariHelvetin lavalle. Uudella albumillaan yhtye kertoo uudistaneensa itseään, mikä varmasti huomataan tällä keikalla, jolla tullaan kuulemaan runsaasti uusia kappaleita. Jää kuultavaksi, mihin ja kuinka moneen suuntaan raskaasta groovesta, tiukasta soitosta ja vahvasta melodiasta koostuva musiikki on kehittynyt.

Ajattara
Kaaoszine stage klo 20.40-21.20

Ajattara on varmasti yksi SaariHelvetin historian synkimmistä ja surumielisimmistä esiintyjistä. Pari vuotta sitten paluun tehnyt yhtye yhdistää lohduttomaan black metaliinsa melankolista melodiaa ja surullisia sanoja. Tämän tahtiin on helppoa ja vapauttavaa vaipua loputtomaan pimeyteen.

Turmion Kätilöt
Kaaoszine stage klo 22.00-23.00

© Teemu Siikarla

SaariHelvetin housebändi Turmion Kätilöt päättää päälavan annin riettaisiin industrial metal -karkeloihin. Täällä kaikki massaan sopeutumattomat outolinnut ja kummajaiset ovat kotonaan. Uuden albuminsa julkaisua odotteleva yhtye on kovassa iskussa ja kiertänyt kesän festivaaleja urakalla. Nyt on siis jo otettu hyvät lämmöt, joten kaiken pitäisi toimia kuin rasvattu moottorimuna, ja yhtyeen räjähtää liekkeihin jo lavalle noustessaan.