SaariHelvetti käynnistyy perjantaina: Tampereen Viikinsaaressa nähdään muun muassa Turmion Kätilöt, Combichrist, VOLA, Moonsorrow ja Dead by April

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 3.8.2022

Tampereen kesän raskain festivaali SaariHelvetti viihdyttää jälleen metallin ääripäissä. Kahdeksannen kerran järjestettävä juhla tarjoaa laivamatkan ja ainutlaatuisen saariympäristön lisäksi monipuolista paahdetta, sahausta, jyystöä ja mörinää. Tapahtumassa esiintyy yhteensä yli kaksikymmentä bändiä ja artistia, joiden lisäksi SaariHelvetti esittää näyttävän ja viekoittelevan burleskikoosteen ja paljon muuta mukaansatempaavaa oheisohjelmaa.

SaariHelvetti ei ole mikään yksioikoinen perusfestari vaan elämys, jossa yhdistyvät vesi, luonto, raskas musiikki, yhteisöllisyys ja nautintojen lähes rajaton kirjo.

Yksi SaariHelvetin ulkomaisista esiintyjistä on ruotsalainen metalcore-ryhmä Dead by April, joka laivataan perjantaina Tampereen Pyhäjärven Viikinsaareen. Bändin laulaja Christopher Kristensen vastasi pariin kysymykseen SaariHelvetti-keikan alla.

Liityit bändiin vuonna 2020. Kuinka olet kotiutunut Dead by Apriliin?

Kristensen: Tulin mukaan juuri ennen ensimmäistä korona-aaltoa, joten olihan se alku melkoista tunteiden sekamelskaa. Mutta nyt, kun tilanne on taas normaali, tunnen, että Dead by April on todellakin yhtenäinen ryhmä. Haluan antaa tähän kaikkeni ja tehdä säälimättä hommia bändin eteen.

Onko Dead by Arpililla tiedossa uutta musiikkia tai merkittäviä keikkoja?

Kristensen: Voin kertoa, että työstämme tällä hetkellä muutamaa todella kovaa uutta biisiä; julkaisuja ja videoita kappaleisiin on luvassa pian. Tulevaisuudessa aiomme myös keikkailla entistä tiiviimmin, siitä tarkempi uutisointi ei ole vielä ajankohtaista.

Suomi ja Tampere ovat teille tuttuja paikkoja. Miten suomalainen yleisö on ottanut teidät vastaan?

Kristensen: Hienosti. En valehtele, kun sanon, että esiintymisemme Sauna Open Airissa sai meidät ihastumaan Tampereeseen yli kaiken. Olen todella iloinen, että saamme tulla sinne näin pian takaisin.

Mitä odotat SaariHelvetiltä? Sehän järjestetään saaressa.

Kristensen: Mitä? Saaressa? Kuulostaa todella villiltä. Tässähän innostuu lisää. Olisi myös mukava tutustua lisää Tampereeseen, nyt kun taas pääsemme mestoille. Haluan myös kiittää kaikkia, jotka tulevat katsomaan Dead by Aprilia: räjäytetään yhdessä festari ilmaan taivasta myöten!

SaariHelvetti Tampereen Viikinsaaressa 5.-6. elokuuta.

saarihelvetti.fi