Saastaista ja tylyä, mutta mieluisaa viihdykettä – arviossa Black Mass Pervertorin toinen kokopitkä ”Sodomiittien Seura”

Oulun liepeiltä tuleva luottaa myrskyisään black metalin ja punkin kombinaatioon. Yhtyeen synty on saanut alkunsa vuonna 1998, mutta vasta 2000-luvun loppupuolella porukalta on tullut tuotantoa pihalle. Lieneekö julkaisutahdin ja määrän syynä basisti-rumpali-vokalistin Rami Moilasen kiireet Fall of the Idols-yhtyeen parissa. Niin tai näin, Black Mass Pervertor on yhä elossa ja toimii omalla tahdilla. Parin demon ja pienjulkaisujen joukosta löytyy yksi kokopitkä ”Phanerosis” (2016), mutta tälle keväälle on luvassa uusin pitkäsoitto ”Sodomiittien Seura”.

Jos edellinen albumi rakentuu suurimmalta osan monesta lyhytkestoisista vedoista, niin ”Sodomiittien Seura”-levyllä kappaleiden määrä on kutistunut puolella. Sentään mustan henkinen ja räkäinen meno on säilynyt hyvänä ja tuoreena. ”Call to Worship”-intron jälkeen seuraavat ”Clean Your Master’s Boot” ja ”Silent Observer” lähtevät suhteellisen maltillisella temmolla liikkeelle, mutta tuntuma on lujaa kuin ruostumaton teräs. Viimeistään levyn lähestyessään loppua musta kone lähtee täydellä teholla liikkeelle. Raakamaista iloa tarjoavat ehdottomasti ”A Quest for Glory and Leathership”, sekä ”Possessed by Satan and Evil”. Pienoinen puutuminen käy melkein viiden ja puolen minuutin pituisen ”Towards the Higher Plane of Existence” kohdalla, mutta muuten ainesta riittää.

”Sodomiittien Seura” ei ole hullumpi taidonnäyte jo yli kaksikymppiseltä Black Mass Pervertor-kokoonpanolta. Levy ei ole mullistava tai mahdottoman päätä huimaava, mutta sitä sen ei tarvitse olla. Aimo annos paholaisen räkäistä ja tylyä black metalin ja punkin miksattua tuhoa on mieluisaa kuunneltavaa.

8/10

Kappalelista:

1. Call to Worship (Intro)
2. Clean Your Master’s Boot
3. Silent Observer
4. A Statement
5. A Quest for Glory and Leadership
6. Possessed by Satan and Evil
7. Towards the Higher Plane of Existence
8. Anointment

Black Mass Pervertor Facebook

Kirjoittanut: Sami Elamaa

Kommentoi julkaisua