Saatanallista industriaalimättöä lupailee King Satanin debyytti ”King Fucking Satan”

Kirjoittanut Sami Elamaa - 27.5.2017

Äärimusiikin ihmeelliseen ja jännään maailmaan on ilo toivottaa tervetulleeksi uusia ja erikoisia yhtyeitä. Yksi monien muiden erilaisten orkestereiden joukoissa on vuonna 2015 perustettu tamperelainen King Satan, joka tarjoaa poikkeuksellisesti erilaista näytettä kuin mitä raskaan musiikin skenemaailmasta voidaan aluksi odottaa. King Satan luottaa vahvasti elektro-industriaaliseen tyylisuuntaan, jossa on hitusen verran black/death metal -vaikutteita. Samanlaista näytettä lupailee ensimmäinen debyytti ”King Fucking Satan”.

Varhaisempi demo ”We Are King Satan And We Fuck The World” (2015) sekä ennakkoon julkaistut singlet jäivät omalta osaltani taakse usvaan, joten seilaan heti kättelyssä mustan industriaalisen musiikin vieraille vesille tutkien, miltä King Satanin debyytti kuulostaa. ”King Fucking Satan” -kiekko on rakennettu okkultismin, seksin ja rock ’n’ rollin komplikaatioilla. Musiikillisesti King Satan on ottanut vaikutteita paljolti muun muassa Painilta ja Perturbatorilta. Jännää ja erityistä soppaa on luvassa.

Kalenterikuva 2023
Joulukalenteri

Kaaoszinen joulukalenteri 2023 →

Eikä soppa hullummalta maistu, sillä okkultistiset vibat ja olotilat saavat ainakin omat jalkani ja lanteeni tanssahtelemaan mainioiden ”Dance With the Devil”, ”Enter Black Fire” ja ”Psygnosis” viisujen tahdissa. Myös irstas ”Sex Magick” luo omaa hupiaan sfääreihin, vaikkakin hupi ja ilo loppuvat ehkä hivenen nopeasti kappaleen lyhyehkön pituuden vuoksi. Höh, kyllähän sitä olisi pitempääkin kuunnellut, mutta onneksi repeat-nappula on keksitty.

Albumin loppupuoliskolla energia, vibat sekä menot ja meiningit alkavat pikkuhiljaa laskeutua, jolloin kuuntelutuokiolla alkaa hieman väsyttää. Nipin napin ”Satanized (Praise Hail Satan!)” -viisun tahdissa jaksaa vielä hitaat vetää, mutta loput levyn tuotoksista jäävät taakse.

”King Fucking Satan” on King Satanille hyvä alku tulevalle. Albumi toimii mainiosti kotisohvalla, zumba-tunnilla tai vaikkapa DJ:lle. joka vastaa irstaan ja okkultismin tyyppisen VIP-tapahtuman taustamusiikista. Mitäpä tähän muuta voi keksiä kuin ”Fuck the Rest, Satan is Best!” ja kekkerit pystyyn!

7½/10

Kappalelista:

01. Dance with the Devil
02. As Above, So Below
03. Enter Black Fire
04. Psygnosis
05. Sex Magick
06. Satanized (Praise Hail Satan!)
07. Of Internal, Eternal & Spiritual War
08. Spiritual Anarchy
09. Destroy the World or How to Combine Love and Misantrophy
10. Kali Yuga Algorithm

King Satan Facebook

King Satan Offical Website

Kirjoittanut: Sami Elamaa

Luetuimmat

Uusimmat