Sabatonin perustajajäsenille ikävä yllätys: joutuvat maksamaan Ruotsin valtiolle veroja takaisin miljoonien kruunujen edestä

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 7.9.2021

Ruotsalaisen Aftonbladet -sanomalehden mukaan Ruotsin verovirasto (Skatteverket) on määrännyt Sabatonin perustajäsenet Joakim Brodénin sekä Pär Sundströmin maksamaan satoja tuhansia euroja jälkiveroja valtiolle.

Ruotsin verovirasto, joka hallinnoi henkilökohtaista tuloveroa, yhtiöveroa, arvonlisäveroa ja valmisteveroa uskoo, että Brodén ja Sundström eivät ilmoittaneet tulojaan Yhdysvaltojen-kiertueilta vuosilta 2016-2018 oikein verotukseen. Tämän seurauksena kummankin muusikon on maksettava suuri määrä jälkiveroja takaisin valtion suuntaan.

Brodén, joka kirjoittaa suuren osan musiikista Sabatonille on määrätty maksamaan takaisin yli kaksi miljoonaa Ruotsin kruunua (196 000 euroa).

Brodén ja Sundström väittävät noudattaneensa Yhdysvaltojen ja Ruotsin verosopimusta, joka kattaa kaksinkertaisen verotuksen tuloveron, yhtiöveron ja myyntivoittoveron osalta, ja väittävät, että palkkasivat tehtävään asiantuntijoita varmistaakseen, että paperit on tehty asianmukaisesti. Tästä huolimatta Ruotsin verovirasto katsoo, että kirjanpitoa ei ole hoidettu oikein.

Brodén ja Sundström voivat valittaa päätöksestä.