Sacramentum – Far Away From The Sun (re-issue)

jatkaa uusintajulkaisujen parissa; nyt uusintakierrokselle on lähtenyt -yhtyeen debyytti ”Far Away From The Sun”, vuodelta 1996. Melodista black metallia ruotsin malliin on tällä kiekolla luvassa.

Heti avausraidassa ”Fog’s Kiss” tulee selväksi, että albumin nimi on erittäin osuva, ei nimittäin juurikaan auringonpaiste tule mieleen Sacramentumin meiningistä. Nopeatempoista ja melodista black-paahtoa tulee tuutin täydeltä, ja sama meininki jatkuu myös nimikkoraidalla ”Far Away From The Sun”. Yhtye soittaa sellaisella tempolla, jossa vedetään kaikki mutkat suoriksi eikä pysähdellä turhaan ottamaan happea.

Vokaaliosuudet ovat melko perinteistä black metal kähinää ja tunnelmaan sopivia kuiskauksia, ei siis mitään suuria yllätyksiä ole luvassa siltä taholta. Soittopuolesta voidaan sanoa sen verran, että kaikilla jäsenillä on kyllä oma instrumenttinsa hallussa ja varsin nopeaa poljentoa kaverit osaavat soittaa, mutta ikävä kyllä kappaleiden tasaisuus on ongelmana tämänkin levyn kohdalla – kappaleita kun ei juuri erota toisistaan. Vaikka vihaista bläkkistä soitetaan, niin myös sitä voi soittaa muillakin tavoin kuin vain kohkaamalla täysillä eteenpäin.

Parhaiten albumilta jäivät mieleen ”Blood Shall Be Spilled”, ”When Night Surrounds Me” ja varsinkin ”Beyond All Horizons”. Ikävä kyllä muun materiaalin ollessa todella tasaista tavaraa, niin eipä albumia jaksa kovin pitkään soittimessaan pyörittää. Varmasti kuitenkin katsastamisen arvoinen teos kaikille joille putoaa Dissection-tyylinen poljento.

6/10

Kappalelista:

1.Fog’s Kiss
2.Far Away From The Sun
3.Blood Shall Be Spilled
4.When Night Surrounds Me
5.Cries From A Restless Soul
6.Obsolete Tears
7.Beyond All Horizons
8.The Vision And The Voice
9.Darkness Falls For Me

http://biphome.spray.se/anders.brolycke/sacramentummain.htm

Kirjoittanut: Juha Attola

Kommentoi julkaisua