Sacrilege – Sx6Six

Kirjoittanut Sami Elamaa - 25.7.2015

1980-luvulla perustettu brittiläinen NWOBHM soittava Sacrilege luokittuu niihin yhtyeisiin, joista moni ei ole todennäköisesti kuullut. En itsekään aikaisemmin tiennyt kyseisestä bändistä, ennen kuin sain haltuuni heidän tuoreimman julkaisunsa ”Ashes to Ashes” (2015) arvosteltavaksi. Valitettavasti julkaisu ei oikein vakuuttanut, jonka jälkeen halusin unohtaa koko albumin ja siinä samalla yhtyeen. Huomasin myöhemmin, että Sacrilegelta tulee samana vuonna toinenkin uusi studiojulkaisu nimeltään ”Six6Six”, joten ajattelin antaa Sacrilegelle vielä toisen mahdollisuuden ja tutkia mitä uusin julkaisu sisältää.

”Ashes to Ashes” oli kokonaisuutena vanhojen ukkojen tylsää jammailua, vaikka silloin tällöin kuului muutamia ihan kelvollisia kitarariffejä. Näin ollen laittaessani ”Six6Six” taustalle soimaan, suhtauduin albumiin varovaisesti ja varautuvaisesti. Odotin levyltä jokseenkin samoja kliseisiä ja yllätyksettömiä soittoja mitä aiemmassa julkaisussa oli. No, ilotulituksen kaltaista tajunnanräjähdystä ei ”Six6Six” aloituskappaleella ”Welcome to the Dragon’s Den” ollut tarjota, vaikkei kappale itsestään aivan kamala ollut. Kappale oli sitä mitä osasin odottaa; vanhat ukot vetävät yksinkertaista vanhan luokan heavy metalia.

Kaupallinen yhteistyö

Vinyylien suosio kasvaa kasvamistaan - Backstage Rock Shop tuo myyntiin kiinnostavia harvinaisuuksia ja uudelleenjulkaisuja →

Levyä kuunnellessaan kappale kerrallaan albumista sattui löytymään ihan kelvollisia kappaleita, vaikkeivät aivan nouse omien soittolistojen suosikkiykkösiksi. Esimerkiksi ”Forever After” ja ”Eyes of the Lord” toimivat vaihtelevilla sovituksilla ja melodisilla kitarakuvioilla, jotka jäivät peräti ensimmäisellä kuuntelukerralla hyvin mieleen. Muista levyn ylipitkistä viisuista en tahtonut saada mitään irti, vaikka lähestyin albumia mahdollisimman erilaisella fiiliksellä.

”Six6Six” ei pakettina ole kovin kummoinen julkaisu, mutta onneksi kappaleita ei tällä kertaa syövytetty neljäntoista verran mitä edellisessä julkaisussa. Sacrilegen ongelmana ovat olleet tämän albumin ja ”Ashes to Ashes”-albumin kanssa turhan pitkiksi venytetyt kappaleet, jonka vuoksi levyjen kuuntelut ovat suurimmaksi osaksi tuottaneet haukottelua. Jos näistä kahdesta tämän vuoden julkaisuista täytyisi valita parempi puolisko, valitsisin ehdottomasti ”Six6Six” -albumin. ”Ashes” to Ashes” on pullollaan huonoja ja kelvollisia kappaleita, kun taas ”Six6Six” parhaimmat palat ovat siedettävän kuuloisia, vaikka loppupeleissä yllätyksettömiä.

En enää tiedä miten Sacrilegeen ja heidän tuotantoihinsa pitäisi jatkossa suhtautua? Ei bändi kamala ole, mutta vanhojen ukkojen jammailut eivät tuota suurta tulosta, joten jääköön ”Six6Six” omalta osaltani viimeiseksi virreksi.

Edellisen albumin ”Ashes to Ashes” arvion voitte lukea oheisesta linkistä: Sacrilege – Ashes to Ashes

6-/10

Kappalelista:
01. Death March six6sx (Intro)
02. Welcome to the Dragon’s Den
03. Lucifer’s Soldiers
04. In Hell
05. Sanctuary
06. Forever After
07. Paranoia
08. Eyes of the Lord (Prologue)
09. Eyes of the Lord
10. Death March six6six (Reprise)

Sacrilege Facebook

Pure Steel Records Sacrilege six6six

Kirjoittanut: Sami Elamaa