No One Is Safe – Strike First-Strike Hard

Lappeenrannassa vuonna 2004 alkunsa saanut ja ajan mittaan helsinkiläistynyt hardcore-yhtye on viimein saanut ulos debyyttialbuminsa, joka kantaa nimeä ”Strike First – Strike Hard”. Albumi julkaistiin helmikuun lopulla Poolside Recordsin kautta LP:nä, ja paketissa on samaan hintaan mukana myös CD-versio sitä kaipaaville.

Energisistä lava-esiintymisistään tunnettu NOIS soittaa perinteistä kotimaista metallista hardcorea kahden vokalistin voimin, mutta yhtyeen tyylitaju on silti kaukana tavanomaisesta.

”Strike First – Strike Hard” on huippuunsa hiottu ärhäkkä ja väkivaltainen paketti, joka saa hien pintaan ja adrenaliinin kiehumaan jo pelkästä kuuntelusta. Vokaaliosuudet on jaettu fiksusti kahden erilaisen vokalistin Timon ja Joukon kesken ilman ikäviä päällekkäisyyksiä, samoin myös vierailijoiden kohdalla. Riffityöskentely puolestaan on koko matkan raskasta, armotonta ja koukuttavaa tulitusta, jossa kuulija pääsee hieman helpommalla vain beat downeissa – niitä ei kuitenkaan kovin monta ole.

Albumi koostuu uusien kappaleiden lisäksi osittain vuoden 2006 demon materiaalista, ja mukana on myös ”Building A Legacy Vol. 2” -kokoelmalla kuultu ”Family First”. Etenkin demon kappaleet ”Prevail” sekä ”No One Is Safe” on varsin mukava kuulla uudessa kuosissa, ja niistä huomaa, että yhtyeellä on ollut lähes selkeä linja musiikkinsa suhteen jo alusta asti. Uudesta materiaalista puolestaan parhaiten jyrisevät mm. ”Die Hard”, ”Hated For The Truth”, ”Loyalty Takes It’s Toll” ja ”Resist Forever”. Viimeiseksi mainitussa kappaleessa on myös vierailemassa Ville (), Abu (), Matti () ja kotimainen hip hop -artisti Eme. Yhtään filleriä ei ole albumille eksynyt, mutta tuo Emen monotoninen räpäytys oli omalla kohdallani kyllä täysi huti.

Vaikka vuosi on vasta lähes puolessavälissä, uskaltaisin silti väittää, että ”Strike First – Strike Hard” on koko vuoden kovin kotimainen hardcore-albumi.

9/10

Kappalelista:

01. Intro / Luulot Pois
02. Dead In A Second
03. Family First
04. Die Hard
05. Hated For The Truth
06. Loyalty Takes Its Toll
07. Strike First – Strike Hard feat. Sakke (Bleeding Heart)
08. Prevail feat. Joonas (Worth The Pain)
09. Respect
10. Resist Forever feat. Ville (Breamgod), Abu (Hammertime), Matti (Cutdown), Eme
11. No One Is Safe

http://www.facebook.com/nooneissafe

Kirjoittanut: Tommi Hämäläinen

Kommentoi julkaisua