Saksalaisveteraani pommittaa jälleen! – arviossa thrash-kokoonpanon Sodomin ep-julkaisu

Kirjoittanut Sami Elamaa - 21.8.2021


Suorastaan on suuri ilo huomata, että vanha konkari, teutonirässisuuruus Sodom jaksaa pistää uutta maistiaista pihalle. Tässä viimeisen viiden vuoden aikana ulos on enimmäkseen pullahtanut ep-julkaisuja, mutta sekaan on mahtunut kokopitkiä, kuten ”Decision Day” (2016) ja viime vuonna julkaistu ”Genesis XIX”. Nyt loppukesälle tulossa ”Bombenhagel”-pienjulkaisu lupaa pientä tarjontaa kohdeyleisölle.

Kolmen kappaleen mittainen julkaisu rakentuu kahdesta täysin uudesta sävellyksestä ”Coup De Grace” ja ”Pestiferous Posse” sekä uudelleen nauhoitetusta ”Bombenhagel”-klassikosta. Tom Angelripperin ja kumppaneiden tämän päiväinen versio klassikkosävellyksestä kuulostaa mainiolta, muttei muuten juuri sen erikoisemmalta. Hieman tummemmaksi päivitetyt soundit ovat osa nykyajan Sodomia, mutta hyvällä tavalla.

Kaupallinen yhteistyö

Festariennakko: Five Finger Death Punchin ja In Flamesin tähdittämä Sauna Open Air juhlitaan viikonloppuna Tampereella →

Sitten on luvassa ehkäpä ne mielenkiintoisimmat osat, eli uudet kappaleet. Hieman yli kolmeminuuttinen ”Coup De Grace”-vedos on vihaista soittoa, muttei kovin tajunnanräjäyttävä, ainakaan ensimmäisen kuuntelukerran jälkeen. Toisella tai useammalla kerralla kappale avautuu paremmin, mutta se silti on vain yksi uusi, nykyajan Sodomin väsäys muiden joukossa. Taas ”Pestiferous Posse” jää paremmin mieleen ja tuo jopa jotain uudempaa puolta esille. Jos aikaisemmat vedot kuulostavat Sodomin mittapuulla raskaalta, niin tämän kappaleen aikana mennään astetta raskaampaan suuntaan. Ja Angelripperin vokaaleista löytyy suorastaan vihaa ja munaa!

Mitäpä sitten tästä paketista jää jäljelle? Sodom osoittaa tällä ep-julkaisulla, että on edelleen hyvässä vedossa. ”Bombenhagel” kuulostaa juurikin vain ja ainoastaan Sodomilta, mikä on tärkeintä. ”Bombenhagel” ei ole erityinen julkaisu, muttei huono. Ei enempää tai vähempää.

7½/10

Kappalelista:

1. Bombenhagel
2. Coup De Grace
3. Pestiferous Posse

Sodom Homepage

Sodom Facebook

Kirjoittanut: Sami Elamaa