”Saksan My Bloody Valentine” – Shoegaze-yhtye Jaguwar Suomeen kesäkuussa

Kirjoittanut Niko Kuusela - 17.5.2019

Massiivisista kitaraseinistä ja heleistä lauluista tuttu, maineikkaalle saksalaiselle Tapete Recordsille levyttävä shoegaze-yhtye Jaguwar on tulossa ensimmäistä kertaa Suomeen.

Viime vuonna debyyttialbuminsa ”Ring Thing” julkaissut yhtye on aiemmin kiertänyt ympäri Eurooppaa ja Yhdysvaltoja, sekä käynyt pohjoismaista Norjassa, Tanskassa ja Ruotsissa. Tuleva kiertue kuitenkin yltää aina Suomeen asti, jossa yhtye nähdään keikoilla Helsingissä, Tampereella ja Hämeenlinnassa.

Trioksi hitsaantuneen yhtyeen ison soundin salaisuus piilee sen poikkeuksellisessa livesetupissa, johon kuuluu 4 kitaravahvistinta, 2 bassovahvistinta, sekä niin iso pedaalilauta, ettei siihen kiinnitettyihin pedaaleihin kaikkiin edes jalalla yllä.

Yhtye on alunperin kotoisin Dresdenistä, mutta johtuen Dresdenin kasvavasta äärioikeistolaisesta ilmapiiristä yhtye joutui muuttamaan Berliiniin, missä ihmisiä ei häiritä ihonvärin, seksuaalisen suuntautumisen tai uskonnon takia.

Suomen keikoilla Jaguwarin kanssa lavalla nähdään kotimainen shoegaze-nousukas Mumrunner, joka on kiertänyt Jaguwarin kanssa aiemmin Euroopassa. Nick Trianin luotsaamalle Soliti-levy-yhtiölle kiinnitetty Mumrunner valmistelee parhaillaan debyyttialbumiaan tuottaja Jarno Alhon kanssa.

To 6.6.2019 Helsinki, Henry’s Pub
Pe 7.6.2019 Tampere, Vastavirta
La 8.6.2019 Hämeenlinna, Suistoklubi