Sam Huberin ”Acoustic Sessions” on lämminhenkinen ja luovasti toteutettu

Suomalainen julkaisi viime vuonna ”Top Of The World” -albumin, joka ilahdutti niin monipuolisuudellaan kuin nokkeluudellaan. Huber ei tyytynyt viime vuonna julkaisemaan yhtä albumia, vaan hän julkaisi joulukuussa vielä ”Acoustic Sessions” -nimisen EP:n. Kyseisellä levyllä miekkonen on sovittanut neljä kappaletta edelliseltä albumilta ja yhden kappaleen debyytiltään uuteen uskoon.

”Acoustic Sessions” alkaa ”Plastic Love” -kappaleella kuten edeltävä täyspitkäkin, mutta kappale on täysin erilainen kuin sen on tottunut kuulemaan. Huber laulaa matalalta ja rauhallisesti, ja hänen ääntään säestää kirkkaasti soiva akustinen kitara. Kertosäkeistöissä ilmavuutta on saatu aikaan rennolla ”huhuilla”, joissa Huberin ohessa laulaa Tomas Doncker, joka oli mukana myös Sam Huberin edellisellä albumilla. “Plastic Love” on äänitetty livenä, kuten myös ”It’s Complicated” ja ”People Pushing People”.

”It’s Complicated” on saanut akustisena versiona rytmikkään rumpuintron, joka on toteutettu cajon-rummulla. Kappale on tunnelmaltaan hyvin jammaileva ja lennokas, mutta seitsemän ja puolen minuutin kestonsa vuoksi herää ajatus siitä, että jammailu on ehkä lähtenyt hieman lapasesta. Toisaalta kappaleessa kuultava irrottelu ja yleisön reaktiot kohottavat mieltä, minkä siivittämänä ”It’s Complicatedin” jaksaa vaivatta loppuun asti.

EP:n kolmas raita, ”Heaven”, on tunnelmansa suhteen paljon synkempi kuin nimestä voisi päätellä. Kappaleen tempo on laahaava ja kitara vaikeroi Huberin äänen taustalla. Vokalisti tulkitsee kappaleen sanoituksia sopivan melankolisesti, eikä ”Heavenia” voi tunnelmansa puolesta syyttää liian riemukkaaksi. Kappale on oikeastaan aika bluesmainen. ”People Pushing People” tuo levyyn virtaa korvamatomaisuutensa puolesta. Voinkin taata, että kappale jää kummittelemaan toviksi takaraivoon. EP:n päättävä bluesmainen ”Little By Little” tuo kuulijoille vielä kerran kuultavaksi Huberin matalan ja aavistuksen apaattisen äänen rytmikkään cajon-rummun ja dobro-kitaran säestyksellä.

Sam Huberin akustinen EP yllätti myönteisesti. Huber olisi voinut toteuttaa EP:n sovittamalla kaikki kappaleet vain akustisella kitaralla ja laululla, sekä toteamalla, että ”se on siinä”. Huber ei kuitenkaan tyytynyt tähän, vaan otti seurakseen useamman muusikon jammailemaan ja irrottelemaan, minkä seurauksena ”Acoustic Sessions” on huomattavasti eloisamman ja luovemman oloinen. Ennen kaikkea EP:n kappaleet kuulostavat erilaisilta kuin alkuperäiset, jolloin sovituksia voi pitää onnistuneina. Jos satut pitämään pelkistetystä ja rauhallisemmasta akustisesta tulkinnasta, on Sam Huberin ”Acoustic Sessions” tutustumisen arvoinen.

8½/10

Kappalelista:

  1. Plastic Love
  2. It’s Complicated
  3. Heaven
  4. People Pushing People
  5. Little By Little

Kirjoittanut: Aleksi Parkkonen

Kommentoi julkaisua