Sam Huberin ”Top Of The World” tuo kesän värejä lähestyvään syksyyn

Kun sain käsiini Sam Huberin soololevyn, ajattelin sen olevan jonkun iäkkään rokkarin levy, jolla olisi lähinnä rautalankakappaleita ja melankoliaa. Kuinka väärässä olinkaan luulojeni suhteen. Vaikka ”Top Of The Worldiltä” löytyykin hieman surumielisyyttä, on levy pääsääntöisesti pirteää kuunneltavaa.

”Top Of The Worldillä” on kahdeksan kappaletta, jotka erottuvat hienosti toisistaan. Albumin käynnistää radiosoittoon ihanteellinen ”Plastic Love”. Sen sijaan ”It’s Complicated” ja ”Diggin’ My Tomatoes” tuovat esille funkahtavia piirteitä. ”Top Of The World” ja ”People Pushing People” edustavat rock-pitoisimpia vetoja, joista jälkimmäisessä kuullaan myös taustalaulajia.

Levy on soundiltaan pääsääntöisesti rentoa ja tanssijalkaa vipattavaa, minkä takia onkin yllättävää, että levyn hienoimmaksi kappaleeksi nousee rauhallinen ”All The Time In The World”. Kyseisessä kappaleessa Huber laulaa surumielisesti pianon säestyksen kera. Tunnelma on hauras, kivulias ja pakahduttavan kaunis. Vastaavasti ”Radio Friendly Enemy” erottuu edukseen hieman psykedeelisen äänimaailmansa puolesta. Kappale pyrkii nimensä mukaisesti olemaan radioystävällisyyden vihollinen, siinä myös onnistuen. Vaikka kappale on erikoinen ei sitä kannata ohittaa.

Sam Huberin ja The True Groove All-Starsin yhteistyön hedelmänä syntynyt ”Top Of The World” on piristävä teos. Huberin matala ääni yhdistettynä funkahtavaan soundiin ja albumin musiikillisiin yksityiskohtiin takaa sen, että kappaleista löytyy kerta toisensa perään uusia seikkoja, joihin kiinnittää huomiota. Monissa kappaleissa on jopa yllättäviä ja hauskoja elementtejä, jotka luovat ainakin vaikutelman siitä että yhtyeellä on ollut hauskaa levyä äänittäessä. ”Top Of The World” on hyvä kokonaisuus, josta saa piristettä lähestyviin syysiltoihin.

8/10

Kappalelista:

  1. Plastic Love
  2. It’s Complicated
  3. Top Of The World
  4. All The Time In The World
  5. Radio Friendly Enemy
  6. People Pushing People
  7. Diggin’ My Tomatoes
  8. The End Of The World

Sam Huber Facebookissa

Kirjoittanut: Aleksi Parkkonen

Kommentoi julkaisua