Šamane julkaisee debyyttialbuminsa lokakuussa – ensimmäinen single kuultavissa

Šamane, eli tamperelainen artisti Saara Šamane, on julkaissut singlen ja musiikkivideon kappaleestaan ”Ei valoa”. Šamanen musiikissa pimeys on verhottu tarttuviin kappaleisiin, ja kuolema-aiheinen tajunnanvirta on kasattu viimeistelemättömiksi runoiksi. Kokeellisesti eri genrejä yhdistelevä Šamane ammentaa elementtejä niin maailmanmusiikista, popista kuin raskaasta rockistakin.

Debyyttialbumi ”Kaukana virtaa Eufrat” julkaistaan perjantaina 4. lokakuuta digijulkaisuna ja petroolinvihreänä rajoitettuna 200 kappaleen vinyylinä. Levyn julkaisua juhlitaan samaisena päivänä Lielahden kartanolla Tampereen Hiedanrannassa.

“Koko albumin sävellys- ja tuotantoprosessin aikana en asettanut Šamanelle rajoja. Levyn teossa minulle oli tärkeää luoda tunnelma ja muuntaa kaikki kokemani asiat, ympäristöt ja hetket erilaisiksi äänimaisemiksi. Biisit syntyivät spontaanisti ja sanoitukset kuullaan levyllä sellaisina kuin ne alun perin kirjoitin. En kokenut tarpeelliseksi hioa tai muuttaa tekstejäni – ne ovat sidoksissa siihen aikaan. ’Kaukana virtaa Eufrat’ on kokeilunhaluinen debyyttialbumi. Se on täynnä kirjavia kappaleita, joiden tuotannossa ei ole säästelty säröä, uhmaa, kaihoa tai leikkimielisyyttä – se on syntynyt puhtaasta luomisen halusta ja rakkaudesta musiikkiin”, taustoittaa Saara Šamane albumia.

Kappalelista:

1. I Intro
2. II Talvi
3. Ei valoa
4. La Femme
5. Noiduttuna
6. Ne kutsuu mut luokseen kuolemaan
7. Yö hallitsee taivasta
8. Pilvet

Keikat:
4.10. levynjulkaisukeikka, Lielahden kartano (Hiedanranta), Tampere
29.10. Terassi Pub Yläkerta, Tampere
13.12. ALE Folk vol. II – Grande, Rovaniemi

Kommentoi julkaisua