Sami Yaffa tulkitsee tuntojaan laulajana ja taidemaalarina – Seagulls’ Nestin neljäs jakso julkaistaan 20.5.

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 17.5.2021
Kuva: Jaakko Manninen

Steve’n’Seagullsin puumajassa kuvatun Seagulls’ Nest -musiikkisarjan esiintyjäkavalkadi saa jatkokseen todellisen rocklegendan, kun Sami Yaffa kiipeää Suomen erikoisimman soittopaikan estradille. Yaffan monipuolinen ura alkoi jo vuonna 1977 ja on varmasti yksi suomalaisen musiikkihistorian värikkäimpiä. Pelle Miljoona Oy:n riveissä Yaffa oli takomassa Suomirockin perustuksia Moottoritie on kuuma -levyllä, siitä tie vei Hanoi Rocksin kanssa ympäri maailman, freelancerina Yaffa soitti Yhdysvalloissa esimerkiksi Joan Jettin, Jetboyn ja New York Dollsin kokoonpanoissa. Nykyisin Suomeen takaisin muuttaneen taiteilijan ura jatkuu Michael Monroe -yhtyeessä ja muun muassa Sound Tracker -sarjan parissa. Seagulls’ Nestin lauteilla mies nähdään tutusti basson varressa, mutta myös hieman harvinaisemmin laulusolistina, joten luvassa on erittäin mielenkiintoista ja harvinaista herkkua. Jakson aikana Yaffa kertoo myös urastaan ja taustastaan, sekä kisailee Steve’n’Seagullsin Skubun kanssa tulikuumassa Tikka ja taulu -kilpailussa. Sami Yaffa on ollut aktiivinen myös oman tuotantonsa parissa, soololevy julkaistaan syksyllä 2021 ja ensisingle näkee päivänvalon alkukesästä.

Kun Steve’n’Seagulls kutsuu, sinä menet, minä menin. Vietin huippu kaksi päivää tän ihmeellisen ja uskomattoman bändin ranchillä soittaen musaa, syöden, juoden ja vaihtaen rundistooreja yömyöhään. Kokemus oli sellanen että se pitää jakaa kaikkien ystävien ja perheen kanssa, tai ne voi tsiigaa sen Steve’n’Seagulls YouTubesta 20. toukokuuta.” Sami Yaffa toteaa yhteistyöstä.

Kaupallinen yhteistyö

Vinyylien suosio kasvaa kasvamistaan - Backstage Rock Shop tuo myyntiin kiinnostavia harvinaisuuksia ja uudelleenjulkaisuja →

Seagulls’ Nest on uudenlainen musiikkiaiheinen sarja, jossa asiat tapahtuvat hyvin pitkälti omalla painollaan ihmisten kohdatessa aidosti toisensa. Steve’n’Segullsin vieraana nähdään aluksi eturivin suomalaismuusikoita ja pandemian hellittäessä myös kansainvälisiä vieraita. Kuusijaksoisen, ensimmäisen tuotantokauden vieraskattaus on monipuolinen. Sarjan ensimmäistä, 8.4. julkaistua jaksoa tähditti Stratovariuksen laulajana tunnettu Timo Kotipelto. Jakso on saanut erittäin hyvän vastaanoton ja sitä on katsottu jo yli 100 000 kertaa. Sarjan toinen jakso julkaistiin 22.4. ja siinä vierailevana tähtenä nähtiin Battle Beastin laulaja Noora Louhimo. Kolmannessa, 6.5. julkaistussa jaksossa nähtiin suomalaisen Thrash-metalin kenties energisin lavaesiintyjä, Lost Societyn Samy Elbanna.

Seagulls’ Nest syntyi suomalaisyhtye Steve’n’Seagullsin ideoimana keskellä koronapandemiaa. Yhtye rakensi salaiseen paikkaan puumajan, johon sarjan tapahtumat sijoittuvat. Steve’n’Seagullsin keskittyessä isännöintiin, päästetään vieraat kertomaan elämästään ja uransa vaiheista. Vieraat pääsevät myös kokeilemaan erilaisia isäntien virittelemiä aktiviteetteja. Sarjan keskiössä on musiikki ja jokaisessa jaksossa kuullaan kaksi biisiä Steve’n’Seagullsin ja vierailevan tähden yhteisesityksenä. Sarjan julkaisukanavaksi valikoitui Steve’n’Seagullsin YouTube -kanava, jolla on yli 900 000 tilaajaa.

Steve ’n’ Seagulls nousi aluksi laajempaan tunnettuuteen YouTube-videoidensa myötä kesällä 2014. Sittemmin yhtye on kiertänyt ahkerasti keikkalavoja kotimaassa ja ulkomailla, erityisesti Keski-Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa. Yhtyeen kaikki neljä levyä ovat nousseet muun muassa Billboardin albumilistoille ja Suomen viralliselle albumilistalle. Uusimpana ”Another Miracle” -albumi marraskuussa 2020. Bändin musiikkivideot ovat keränneet yli 240-miljoonaa katsontakertaa internetin ihmeellisessä maailmassa.

Katso aiemmat jaksot tästä: