Sami Yaffa vei mielen matkalle Tuiskulassa!

Kirjoittanut Sini Sulkakoski - 4.10.2021

Sami Yaffa julkaisi ensimmäisen sooloalbuminsa 3. syyskuuta, joka kantaa nimeä ”The Innermost Journey To Your Outermost Mind”. Kiertue levyn tiimoilta alkoi 24.9. Jyväskylän Lutakosta, josta se jatkuu pitkin Suomea noin kymmenkunta keikan verran.

Uudelta albumilta löytyy 11 kappaletta, jotka kaikki päästiin kuulemaan nyt livenä. Kappaleet olivat mukavan vaihtelevia, ja mielestäni levyn nimikin on oikein osuva, sillä eräänlainen matka maailman ympäri, tai mieleen tämä setti olikin! Setistä löytyi perinteikkäämpiä rock-tyyppisiä kappaleita, kuten ”Selling Me Shit” ja hiukan modernimman kuuloinen ”The Last Time”, joka piti sisällään myös hienot bassokuviot. ”Rotten Roots” vei taas äänimaailman Väli-Amerikkaan ja reggae-tunnelmiin.

Keikalla äänimaailma oli mielenkiintoinen ja monipuolinen, kuten jo kappaleiden tyylivaihdoksistakin kävi ilmi. Kokemus ja maailmalla matkaaminen kuului kappaleissa ja näkyi lavalla varmoina otteina.

Kokenutta kaartia oli myös muukin yhtye, sillä rummuissa oli Janne Haavisto, joka on tunnettu suomalainen muusikko, tuottaja ja äänittäjä. Koskettimissa oli parhaiten HIM:stä tunnettu Janne ”Emerson Burton” Puurtinen. Kitarassa niin ikään HIM:stä tunnettu Mikko ”Linde” Lindström, jolta onnistui loistavasti myös blues- ja reggae-tyylit.

Vaikka yleisöä ei aivan mahdottomasti ollut paikalla, saatiin bändi vielä huudettua takaisin encorelle. Ensimmäisenä encorena päästiin kuulemaan New York Dollsien kappale ”Temptation to Exist”. Yaffa vaikutti Dollseissa kuuden vuoden ajan, vuosina 2004 – 2010. Lisäksi yleisölle tarjoiltiin The Heartbreakersin ”I Wanna Be Loved” ja Hanoi Rocksin ”Lost in the City”, joka olikin hienosti sovitettu tälle kokoonpanolle! Yaffa kertoi, että hän on ollut ensimmäisen kerran Tuiskulassa 1980, jolloin hän oli vasta 16-vuotias. Luonnollisestikin bändi oli tuolloin Pelle Miljoona. Vielä kuultiin ”Olen Kaunis”, joka on Yaffan ensimmäinen single, jossa hän oli mukana. Siihen kappaleeseen olikin hieno päättää mainio ja monipuolinen musiikkimatka.

Bändin edesottamuksia pääset seuraamaan vielä helposti, sillä keikkoja on vielä seuraavasti:

13.10. Helsinki, Tavastia

14.10. Tampere, Tullikamarin Klubi

15.10. Turku, Logomon Teatro

16.10. Imatra, Kultturitalo Virta

22.10. Kouvola, House of Rock

29.10. Joensuu, Kerubi

30.10. Tuusula, Krapin Paja

Vahva suositus, sillä pääset musiikilliselle matkalle, joka vie mennessään mielesi perukoille.

 

Teksti: Tanu Jänkä

Kuvat: Sini Sulkakoski