Sammalelta uusi EP helmikuussa

Sammal 2014Turkulaisen Sammalen ylistetty debyytti saa jatkoa 5-biisisen No 2 -EP:n muodossa 14.2.2014. Kotimaisen progressiivisen rockin lippulaiva purjehtii jälleen ajassa taaksepäin, autenttisiin 1970-luvun tunnelmiin ja lämpimiin soundimaailmoihin. Bändi ei briljeeraa itsetarkoituksellisen teknisellä soitolla, vaan maalailee äänimaisemia raikkaasti ja vahvoja melodioita hyödyntäen. Toisin kuin valtaosa nykybändeistä, Sammal luottaa studiossakin livesoittoon, mikä tuo yhtyeen lähemmäs kuulijaa: tuotanto hengittää vapaasti ja musisoinnin riemu on miltei käsin kosketeltavissa.

No 2 ei ole albumin rinnakkaisteos eikä ennakkomaistiainen ensi talvena julkaistavalta toiselta täyspitkältä, vaan omillaan seisova pienjulkaisu, jonka tarkoituksena on tyhjentää arkistot vanhoista helmistä ja toimia katalyyttinä tulevaa aikakautta varten. Kesällä 2013 nauhalle tarttuneista kappaleista kolme oli ehdolla jo esikoistäyspitkälle, mutta yhtye päätti säästää ne myöhempää käyttöä varten, koska ne eivät istuneet täydellisesti eponyymin debyytin kokonaisuuteen. Urkuvetoisesti svengaava Vankina varisten sävellettiin EP:tä varten, ja Peilin taikaa on suomennos kosketinvelho Vangeliksen Aphrodite’s Child -yhtyeen kappaleesta Magic Mirror vuodelta1969.

Kitaristi Jura Salmi ja laulaja Jan-Erik Kiviniemi perustivat Sammalen vuonna 2004 Turussa. Sammal-debyytti valittiin Rumban kriitikkoäänestyksessä vuoden 2013 yhdeksänneksi parhaaksi levyksi. Albumin toinen vinyylipainos ilmestyy samana päivänä kuin uusi EP, eli 14.2.2014. No 2 julkaistaan vinyylinä, CD:nä ja digitaalisena latauksena.

Linkki kappaleeseen Tähdelle kuolemaan