Kuva: Riku Hermanni Mattila

Sampsa Astalalta 50-vuotisjuhlalevyn ensimmäinen single

Kirjoittanut Niko Kuusela - 4.3.2023

Viime vuonna ensimmäissen suomenkielisen sooloalbuminsa ”Se ihan kiva jäbä” julkaissut Sampsa Astala juhlii koko ensi vuoden 50-vuotisjuhliaan, ja osa näitä juhlallisuuksia on albumi, josta saadaan nyt esimakua. ”Täydellinen”-singlen kannessa on Sampsan puolison edesmennyt Uuno-koira, joka ehti valmistua avustajakoiraksi ja josta tuli pienoinen somejulkkiskin elämänsä aikana.

”Kappale kertoo sarkastisesti tämän päivän deittailukulttuurista. Ihmisten etsiessä seuraa mm. Tinderistä, heidän odotuksensa hipovat pilviä.”

Vahvasti aikuisrockin suuntaan kallellaan oleva biisi on moniulotteinen, ja ihmissuhteiden lisäksi se voisi kertoa myös esimerkiksi kannestakin löytyvästä koirasta Sampsan mukaan.


Biisin tuotanto tehtiin Sampsan omalla SMF-studiolla ja kappaleen kirjoituksessa oli mukana Sampsan lisäksi Tony Hentilä. Miksauksesta vastaa muun muassa Maija Vilkkumaan ja Zen Cafen soundimaailmaa loihtinut Ilkka Herkman.

Sampsa on tällä hetkellä Kanarialla, jossa hän tekee neljä keikkaa. Esiintymiset kotimaassa jatkuvat tämän kuun lopulla. Kaikki keikat Sampsa Astalan kotisivuilla.