Samu Haber sulattaa sydämet uudella singlellään

Kirjoittanut Niko Kuusela - 11.2.2022

Loppuvuodesta 2020 menestyksekkään soolouransa startannut supertähti Samu Haber julkaisi uutta musiikkia. ”” on sydämet sulattavan hyväntuulinen pop-kappale, jonka Haber on tehnyt yhdessä Joonas Angerian ja Jussi Tiaisen (costee) kanssa. Kappaleen tuotannosta vastaavat Haberin aiempien soolojulkaisuiden tapaan Jukka Immonen ja Antti ”RZY” Riihimäki.

”Aivan kuin tekisin ekaa levyä ikinä ja oon kyllä niin onnellinen, että löysin uuden tavan tehdä lauluja. Mua jännittää ihan kuin joskus teininä aikanaan, mutta toisaalta ei stressaa meneekö hommat ihan kuin Strömsössä. Aion kyllä varmaan jatkaa tätä musiikkiharrastusta aika pitkään”, ensimmäistä sooloalbumiaan viimeistelevä Haber kertoo.

Samu Haberin marraskuussa 2020 julkaistu ensimmäinen suomenkielinen soolosingle ”Enkelten kaupunki” menestyi niin striimipalveluissa kuin radioissakin. Kultarajan yli 2 miljoonalla kuuntelukerrallaan ylittänyt kappale kasvoi isoksi radiohitiksi viihtyen yli 35 viikkoa radiolistalla, korkeimmillaan listasijalla 4. Haberin viime huhtikuussa julkaistu toinen soolosingle ”Täältä tullaan” oli yksi viime vuoden soitetuimmista suomalaisista kappaleista radioissa yltäen korkeimmillaan listasijalle 2.

Huippusuositun Sunrise Avenuen keulakuvana tunnetuksi tullut Haber luotsasi yhtyeensä 17 vuoden aikana ainutlaatuiseen menestykseen. Sunrise Avenuen lopettamispäätöksestä kerrottiin vuoden 2019 vuoden joulukuussa, jolloin yhtye julkaisi viimeisen kappaleensa sekä Helsingin Olympiastadionille päättyvän jäähyväiskiertueen, joka koronan vuoksi on siirretty heinäkuulle 2022.