Santa Cruz – Screaming For Adrenaline

Helsinkiläinen glam/hard rockia soittava Santa Cruz on perustettu vuonna 2007, minkä jälkeen yhtye on julkaissut ”Anthems for the Young ’n’ Restless”-nimisen EP:n vuonna 2011, solminut levytyssopimuksen Spinefarmin kanssa ja soittanut keikkoja oikein urakalla. Viime vuonna bändi alkoi työstää ensimmäistä täyspitkää albumiaan, jonka julkaisun aika on nyt käsillä.

Levyn nimikkokappale ”Screaming for Adrenaline” on hyvä aloitus, vaikka levyltä löytyy vielä kovempiakin ralleja. Suhteellisen aggressiivinen ja nopeatempoinen kappale groovaa mukavasti ja laittaa letin heilumaan. Huolimatta lausuntapuolen pienistä kömpelyyksistä itse laulaminen ja laulumelodiat ovat nautinnollista kuunneltavaa, eikä edes pieni vihreys haittaa kuunteluelämystä. Osassa kappaleista lähtee niin komeita kirkumisia, että voisi luulla vaikkapa itse Axl Rosen olevan mikin takana. Aika pitkälti koko levy rokkaa hyvin alusta loppuun, eikä suurempaa valittamisen aihetta löydy.

Vajaaseen 45 minuuttiin mahtuu videonkin kanssa julkaistun ”Relentless Renegadesin” kaltaisia asenteellisia ja meneviä rock-veisuja, mutta myös ”Sweet Sensationin” ja ”Nothing Compares to Youn” kaltaisia miellyttävän siirappisilla sanoituksilla varustettuja, hieman balladimaisia bändin glam-puolta edustavia kappaleita, jotka saavat tuon ajatusmaailmaltaan epäjärjestelmällisemmän sukupuolen edustajat huokailemaan haikeina. Vaikka siirappia ei tosiaan ole säästelty, huomaan silti hyräileväni mieli pilvissä herkistelevien kertosäkeiden tahtiin, eikä siinä ole mitään homoa. Levylle mahtuu myös pari hieman geneerisempää kappaletta, mutta pääosin kaikki kura on jätetty pois. Jos suosikkikappaleita aletaan valita, niin ne olisivat varmaankin ”Relentless Renegades”, ”Nothing Compares to You” ja ”Let Me (Lay My Love on You)”.

”Screaming for Adrenaline” on nuoren bändin erinomainen debyyttialbumi. Jos se olisi tehty eri aikakaudella, niin osasta kappaleista olisi lähes varmasti voinut tulla suuriakin hittejä, mutta eiköhän tämäntasoisella tuotannolla bändille riitä kuuntelijoita tänäkin päivänä. Sekin puhuu puolestaan, että yhtye nähdään kesällä soittamassa muun muassa Tuskassa. Tästä on hyvä jatkaa.

8½ / 10

Kappalelista:

 1. Screaming for Adrenaline
 2. Anthem for the Young `n` Restless
 3. Relentless Renegades
 4. Sweet Sensation
 5. Nothing Compares to You
 6. High on You
 7. Lets Get the Party Started
 8. Alive
 9. Lovin’ You (Is Just for Playing)
 10.  Aiming High
 11. Let Me (Lay My Love on You)

https://www.facebook.com/santacruzband?fref=ts

Kirjoittanut: Jyri Kinnari

Kommentoi julkaisua