Santa Lucia lanseeraa oman ”Perse palaa” -chilioluen yhteistyössä Tornion Panimon kanssa

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 11.12.2019

Kemiläisten nuorten teinityttöjen perustama Santa Lucia toimi aktiivisesti 1980–1990-lukujen taitteessa saaden medioiden huomion kovalla asenteella sekä osaavalla soittotaidollaan. Bändi julkaisi 30 vuoden tauon jälkeen yhteistyössä Svart Recordsin kanssa kolmen vinyylin kokoelman nimeltä ”Santa Lucia: Perse palaa – Kaikki levytykset ja vähiten hävettävät demot” tänä vuonna, ja nyt julkaisua seuraa myös oman chilioluen ”Perse palaa” lanseeraus yhdessä Tornion Panimon kanssa.

Chiliolut lanseerataan 13. joulukuuta, ja se on tehty yhteistyössä yhtyeen kanssa. Panimo ei lähtenyt vain lyömään Santa Lucia -etikettiä jo olemassa olevaan olueensa, vaan toimitusjohtaja Kaj Kostiander halusi luoda jotain uutta yhdessä bändin kanssa.

”Tornion Panimo on tullut tunnetuksi menestyksestään oluenpanon kuninkuuslajissa eli lagerin panemisessa. Keskustelimme bändin kanssa heidän toiveistaan. Heillä oli yksi vaihtoehto ylitse muiden ja se oli chili! Oluen nimi, ’Perse palaa’, vie ajatukset luontevasti tulisen ruuan suuntaan. Melko hurjaahan se oli tömäyttää chiliä lageriin, mutta rohkea ja rajoja rikkova bändi ansaitsee rohkean ja rajoja rikkovan oluen”, nauraa Kostiander.

Santa Lucia ”Perse Palaa” -chililager on 5,5 % vaalea suodattamaton täysmallaslager, jonka tuoksussa on aistittavissa jalapenojen mausteisuus. Maltaisen pehmeän lagerin jälkimaku on maltillisen chilinen ja mausteisen lämmittävä olematta kuitenkaan polttavan tulinen. Santa Lucian laulaja Mape Morottaja kertoo oluesta seuraavaa:

”Täydellinen bisse vaativaan makuun, joka kaipaa haastetta. Tää sopii niin pubitunnelmiin kuin kaveriporukan illanistujaisiinkin.”

”Perse palaa” -chililageria juhlitaan lanseerausbileissä Kemin Oluthuone Kukossa perjantaina 13.12. Klo 19 alkaen. Paikalla haastateltavana on koko Santa Lucia -bändi. Tilaisuuteen on ilmainen sisäänpääsy.

Luetuimmat

Uusimmat