Santana peruu Euroopan-kiertueensa koronaviruksen takia: legendaarinen kitaristi ei saavukaan Suomeen

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 10.3.2020

Legendaarisen kitaristi Santanan faneja ilahdutettiin viime vuonna ilmoittamalla, että pitkän linjan muusikko saapuu Euroopan-kiertueensa myötä konsertoimaan huhtikuussa myös Helsinkiin. Kyseinen konsertti ei tule näillä näkymin valitettavasti toteutumaan ainakaan sovittuna ajankohtana, sillä Santana ilmoittaa kotisivuillaan peruneensa kiertueen maailmalla parhaillaan jylläävän koronaviruksen eli COVID-19:ta takia.

”Joudun pettyneenä kertomaan faneilleni, että tuleva kiertueemme Eurooppaan on peruttu. Monissa maissa on tehty päätöksiä rajoittaa julkisia kokoontumisia tuhanteen ihmiseen pyrittäessä välttämään koronaviruksen leviäminen. Vaikka tämä on meille kurjaa, on faniemme turvallisuus päällimmäisin prioriteettimme. Tulemme informoimaan teitä uusista ajankohdista heti, kun ne ovat selvillä. Kiitos ymmärryksestänne”, kerrotaan Santanan kotisivuilla.

Kalenterikuva 2023
Joulukalenteri

Kaaoszinen joulukalenteri 2023 →

Koronaviruksen kerrotaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilla tartuttaneen yhteensä 110 000 ihmistä. Tapauksista suurin osa on todettu Kiinassa. Suomessa on todettu 40 varmistettua tartuntaa. Tähän mennessä tautiin on kuollut maailmanlaajuisesti noin 3 800 ihmistä, joista suurin osa Kiinassa. Parantuneita on tällä hetkellä Worldometer -sivuston mukaan 65,105.

Koronavirus on saanut aikaan sen, että eri festivaaleja ja konsertteja on peruttu ympäri maailmaa. Muun muassa Slipknot, Nightwish, LordiTestamentDeath AngelExodusGreen DayLacuna Coil ja Sons of Apollo ovat ilmoittaneet peruneensa konserttejaan viruksen vuoksi. Myös kauan odotettu Coachella-festari on siirretty huhtikuulta lokakuulle viruksen leviämisen estämiseksi.

Luetuimmat

Uusimmat