Sara julkaisi uransa massiivisimman kappaleen tänään – ”Biisi muistuttaa hitaasti muodostuvaa hyökyaaltoa”

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 13.8.2021
(c) Tiina Routamaa

Kotimaisen vaihtoehtorockin ja -metallin tyylikkäin yhtye Sara julkaisi tänään uuden ”Mun ihminen” -kappaleen. Lähes kahdeksan minuutin mittaan yltävä massiivinen ”Mun ihminen” on pitkän uran tehneen yhtyeen pisin kappale.

Saran laulaja Joa Korhonen kertoo kappaleesta seuraavaa:

Kaupallinen yhteistyö

Vinyylien suosio kasvaa kasvamistaan - Backstage Rock Shop tuo myyntiin kiinnostavia harvinaisuuksia ja uudelleenjulkaisuja →

”Biisi muistuttaa hitaasti muodostuvaa hyökyaaltoa, joka vaimenee mantraan juuri ennen kuin kahdeksan minuuttia tulee täyteen. Pitkä kaari, jonka aikana hyvinkin erilaiset tunnelmat sulautuvat saumatta toisiinsa. Teksti on utuinen luonnos luottamuksesta, mutta myös epäluottamuksesta. Teksteissäni aikakäsitys ei välttämättä ole lineaarinen, eikä kertoja ole aina sama henkilö.”

Mun ihminen” on kolmas näyte tammikuussa 2022 ilmestyvältä Saran yhdeksänneltä, ”PIMEYS” -nimeä kantavalta, pitkäsoitolta. Tulevalta albumilta on julkaistu aiemmin jo ”Se osa joka rikkoo” ja ”Sileä tie” -singlet, joista ensin mainittu nousi heti julkaisun jälkeen Radio Suomirockin soittolistalle ja jälkimmäinen Yle Puheen soittoon. ”PIMEYS”-albumin tuottaa Arto Tuunela.

Voit kuunnella kappaleen tästä: