Saralta mykistävän kaunis akustinen versio ”Sileä tie” -singlestä

Kirjoittanut Niko Kuusela - 7.9.2021
(c) Tiina Routamaa

Kotimaisen vaihtoehtorock-yhtye Saran nokkamies Joa Korhonen jatkaa akustisten versioiden tehtailua bändin uusista kappaleista. Tällä kertaa vuorossa on toukokuussa ilmestynyt ”Sileä tie”. Aiemmin samanlaiseen koskettavaan käsittelyyn pääsi ”Se osa joka rikkoo”.

”Akustisia versioita tehdessä on hyvä muistaa, ettei alkuperäiseen versioon kannata jäädä kiinni, rakenteeseen tai erilaisiin osioihin. Riffit, jotka toimivat biisissä eivät yleensä toimi sellaisenaan akustisella soitettuna. Biisi saa uuden asun säilyttäen kuitenkin alkuperäisen tunnelman, näihin on mukava sukeltaa tutkimaan mitä riisutun version alta paljastuu, kantaako kappale?”, Joa Korhonen kertoo akustisten versioiden synnystä.

Sileä tie” on takauma läheisen viimeisistä hetkistä.

”Teksti on abstrakti takauma hetkeen kun minulle läheinen ihminen oli siirtymässä ajasta ikuisuuteen, olin siinä vierellä viimeisinä hetkinä. Kipulääkitys oli aika kova ja hän näki kaikenlaista. Muistan hänen lauseen: ’Tuntuu kuin olisin auton keulassa ja tunnustelen kädellä tien pintaa kuinka sileä se on’. Istuessani vuoteen vierellä hän sanoi, että seison selkäni takana. En löytänyt sanoja. Vaikea hetki, joka on jäänyt mieleen ja jonka varmasti tulen muistamaan aina”, Korhonen kertoo kappaleen tekstistä.

Sara julkaisee ”PIMEYS” -nimeä kantavan albumin tammikuussa 2022.