(c) Tiina Routamaa

Saralta uusi albumi tammikuussa – Levynjulkaisukiertue julki

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 1.12.2021

Maamme ehdottomiin vaihtoehtorockin ja -metallin helmiin kuuluva Sara julkaisee yhdeksännen studioalbuminsa ”Pimeys” 21. tammikuuta ja lähtee samalla levynjulkaisukiertueelle. Uuden albumin mukaan nimetty kiertue kattaa kuusi tarkkaan valikoitua kaupunkia ja klubia ympäri Suomen.

Tulevalla ”Pimeys” -albumilla on luvassa vahvoja tunnelmia, synkkiä ja jylhiä maisemia. Levy on luonteva jatkumo vuonna 2018 julkaistulle ”Summa”-albumille.

”Oli kiva huomata, että kitaralla alkoi taas syntymään riffejä ja se todella kuuluu uudella pitkäsoitolla. Koneitahan meillä on aina ollut, mutta lähtökohtaisesti olemme olleet aina vaihtoehtorock -bändi ja nyt kitarat ovat ehkä vielä suuremmassa roolissa kuin aiemmin. Halusin jatkaa SUMMA -levyn soundia, viedä sitä vielä syvemmälle kylmyyteen ja pimeyteen. Luvassa on siis vahvoja tunnelmia sekä synkkiä ja jylhiä maisemia.

Levyn teksteihin halusin luoda vahvan ja syvän tunnelman, mielummin ajatuksia herättävää abstraktia pohdiskelua, joka tukee sävellystä kuin suoraa tarinankerrontaa. Tekstien kirjoittaminen on yleensä se vaikein osa, toki se on helpottunut vuosien varrella, koska on tullut sellainen varmuus siitä mitä ja miten haluaa kirjoittaa. Mitään yhtenäistä teemaa ei varsinaisesti ole, mutta olen huomannut, että monesti tekstini ovat pohdintoja siitä, mistä tulemme ja mikä meitä odottaa kun täältä lähdemme.”

Saran nokkamies Joa Korhonen kertoo tulevasta levystä.

Yhtye treenaa parhaillaan livesettiään kasaan panostaen erityisesti visuaalisuuteen. Vaikka pääpaino kiertueella on uusissa biiseissä, niin pitkän uran tehnyt yhtye on luvannut soittaa materiaalia laajasti joka levyltä. Katso Pimeys-kiertueen keikkapaikat tästä:

PIMEYS -KIERTUE 2022:
Pe 28.1. Tampere, Yo-talo
La 29.1. Jyväskylä, Lutakko (Kickstart)
Pe 4.2. Vaasa, WS Arena (Ennakkoliput täältä)
La 5.2. Seinäjoki, Rytmikorjaamo
Ke 9.2. Helsinki, On The Rocks
La 12.2. Kuopio, Sawohouse Underground

Uusi albumi on tullut tänään ennakkomyyntiin Backstage Rock Shopiin:
https://www.backstagerockshop.com/fi/collections/sara