Sargeist – Feeding The Crawling Shadows

Muun muassa Hornan ja Behexenin jäsenistä koostuva Sargeist on saanut aikaiseksi neljännen täyspitkänsä, joka tottelee nimeä ”Feeding The Crawling Shadows”. Siinä missä yhtyeen edellinen täyspitkä ”Let The Devil In” yllätti monet kirkkaalla äänimaailmallaan, tekee yhtye nyt hiukan paluuta vanhaan. Treenikämpällä nauhoitettu ”Feeding The Crawling Shadows” on tuotannoltaan raaka ja brutaali levytys, mutta ainoastaan positiivisessa mielessä.

Musiikillisesti Sargeist luottaa edelleen perinteiseen kaavaan. Aivan kuten edeltäjänsäkään, ei ”Feeding The Crawling Shadows” sisällä turhia introja, outroja, välikohtia tms., vaan alusta loppuun asti isketään niin sanotusti kova pää edellä. Jos kerran ei tuotannossa hienostella, ei sitä tehdä musiikissakaan.

Perinteiseksi black metal -yhtyeeksi harvinaisella tavalla Sargeist onnistuu kuitenkin kerta toisensa jälkeen tekemään itsensä kuuloisen levyn. Ja vaikka musiikillisesti ollaankin hyvin lähellä jäsenien muita yhtyeitä, ei Sargeistia voi oikein sivuprojektiksikaan luonnehtia.

Olenkin sitä mieltä, että Sargeistin toimivuus perustuu sen paineettomaan tilaan. Ikään kuin se olisi jääkiekkojoukkue, joka on jo saavuttanut kauden tavoitteensa pääsemällä pudotuspeleihin. Ikään kuin se olisi levyn nimen mukaisesti varjoissa odottava peto, jonka täytyy syödä välillä. Hornan ja Behexenin saalistaessa jo maan päällä Sargeist vaanii vielä varjoissa, mutta aika ajoin se nostaa päätään.

”Feeding The Crawling Shadows” on kaikessa yksinkertaisuudessaan kaunis levy. Sen kieroutuneet kitaramelodiat ja vokalisti Hoath Torogin monipuolinen ääntely yhdistettynä levyn raakaan tuotantoon luovat levylle juuri sen tunnelman, jota aito black metal kaipaakin. Ja se tunnelma on saatanallinen.

Pienenä heikkoutena täytyy levystä nostaa esille se, ettei levyltä genrelle kovin tyypilliseen tapaan erotu edukseen varsinaisia ”hittibiisejä”. Toki levyn avausraitana toimivan nimikappaleen sekä hetkittäin hiukan tempoa laskevan ”The Shunned Angelin” voi nostaa esille. Pääosin levy on kuitenkin tasaisen tappava, mutta eipä siitä näin ollen notkahduksiakaan löydy. Kyllä tätä kehtaa kotimaisen aidon ja rehellisen black metallin ystäville suositella. Syntikoita, puhtaita lauluja tai akustisia kitaroita black metalliinsa kaipaavat ymmärtävät varmaan itsekin pysyä kaukana.

9/10

Kappalelista:
01. Feeding The Crawling Shadows
02. In Charnel Darkness
03. Unto The Undead Temple
04. Snares Of Impurity
05. Return Of The Rats
06. The Unspoken Ones
07. The Shunned Angel
08. Inside the Demon’s Maze
09. Kingdom Below
10. Funerary Descent

https://www.facebook.com/thetruesargeist

Kirjoittanut: Riku Mäkinen

Kommentoi julkaisua