Sarke – Aruagint

Kirjoittanut Rudi Peltonen - 18.9.2013

Black/thrash metal on siitä kinkkinen alagenre, että parhaimmillaan sen rajoissa tehdään loistavaa musiikkia (esim. Aura Noir). Toisinaan taas tämän lajin bändejä vaivaa se, etteivät ne oikein osaa päättää, ovatko enemmän ”black” vai ”thrash”. Oslolainen yhden miehen projektina alkanut Sarke on vääntänyt tätä jossain yhteyksissä black-thrashiksikin luokiteltua musiikkiaan jo jonkin vuoden ajan, ja nyt kuultavaksi tarjoillaan bändiksi heti historiansa alussa kasvaneen ryhmän kolmas levytys ”Aruagint”.

Sarkella on kyllä omanlaisensa soundimaailma, josta löytää hivenen kaikuja 80-luvun thrashista, mutta ennemmin liikutaan 70-luvun heavy metallin ja alkuaikojen black metallin maastoissa; näistä jälkimmäiseen vaikuttaa lähinnä vokalisti Nocturno Culton ulosanti. Aika ajoin mieleen tulee myös genren klassikko Celtic Frost. Varsinkin nopeimmista biiseistä löytyy myös tietynlaista punk-otetta, joka minua miellyttää. Erityisesti kolmosena ilmoille pamahtava ”Ugly” on hyvä osoitus tästä. Osittain ehkä juuri tämän punk-asenteen takia tuuttaus jää hiukan keskeneräisen kuuloiseksi.

Omaa korvaani levyllä miellyttävät eniten keskitempoiset vedot, esimerkiksi ”Jodau Aura”, joka vain kasvaa edetessään. Hitaammissa vedoissa myös Nocturno Culton vokalisoinnit pääsevät nopeampia vetoja paremmin oikeuksiinsa. Kyllähän tämä kurkun päästä lähtevä kähinä aina korvaa hellii – ja tuo myös tietynlaista tuttuutta bändin ulosantiin. Levyn loppupuolelta löytyvä ”Skeleton Sand” nousee tunnelmoinnillaan ehdottomaksi suosikikseni, vaikka sen riffittely kuulostaa jotenkin niin tutulta!

Sarkessa musisoi melkoinen joukko Norja-skenen muusikoita, joiden cv:stä löytyy Darkthronen ja Tuluksen lisäksi esimerkiksi sellaisia bändejä kuin Khold, Satyricon ja Borknagar. Soittajien kierrätys toimii siis Norjanmaalla hyvin, ja osaamista löytyy tältäkin levyltä. Siitäkin huolimatta levystä jää nyt vähän sellainen ”tässäkö se nyt oli” -maku suuhun. ”Aruagint” on jollain tapaa perusvarma ja turvallinen levytys, ja siltä olisi odottanut hiukan enemmän vaihtelevuutta ja yllättävyyttä. Mitään suurta ja uutta tämä ei tarjoile, vaikka varmasti tulee vielä eksymään soittimeen uudelleenkin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

7/10


Kappalelista:

  1. Jaunt of the obsessed
  2. Jodau aura
  3. Ugly
  4. Strange pungent odyssey
  5. Walls of Ru
  6. Salvation
  7. Skeleton Sand
  8. Icon Usurper
  9. Rabid Hunger

http://www.facebook.com/sarkeofficial

Kirjoittanut: Rudi Peltonen

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Luetuimmat

Uusimmat