Sattumasta syntynyt – Arviossa PRP:n ”No Pristine Rubbery Perception” -EP

Kirjoittanut Ilona Pakarinen - 7.1.2022

PRP sai alkunsa, kun kotimaisen Grust Paridaen perustajajäsenet Petteri Kurki ja Rami Turtiainen huomasivat muutaman Grust Paridaelle sävellettyn ja äänitetyksi päätyneen kappaleen olevan astetta rankempaa ja psykedeelisempää kuin se tyylillinen suunta, johon yhtyeen tekeminen vahvoine klassisen musiikin elementteineen ja hempeämpine sävyineen alkoi kallistua. Olisi ollut sääli, jos nämä jo äänitetyt kappaleet olisivat jääneet pölyttymään pöytälaatikkoon. Näistä sattumista syntyi ”No Pristine Rubbery Perception” -EP.

EP alkaa hypnotisoivalla tunnelmoinnilla kappaleella ”Rubber Hands, Pt. 0 – Prelude To Distant Past”. Tätä seuraa suurta mielenkiintoa herättävä ”Rubber Hands”, joka muistuttaa soundillisesti megaspektaakkeliin noussutta ruotsalaista Ghostia. Näihin soundeihin tuudittaudutaan kauhun kiljahdusten saattelemana. Tälläiset tehosteet vievät kohti aina intensiivisempää kuunteluelämystä. Vaikka seuraavana kuultu ”No” pureutuu kielteisyyden ja luontaantyöntävyyden tematiikkaan, on kappale kokonaisuutena kuitenkin miellyttävä, pehmeäsoundinen, jopa viihdyttävä. Kappaleessa piilee ripaus huumoria ja tunnetta siitä, ettei kaikkea tarvitse ottaa niin vakavasti.

Kalenterikuva 2023
Joulukalenteri

Kaaoszinen joulukalenteri 2023 →

Oma suosikkini EP:n kappaleista on ”Rubber Hands, Pt. II – Days”. Kappaleen utuinen tunnelmaa puhuttelee ja pidän siitä, kuinka kappale kasvaa dramaattisesti loppua kohden. Seuraavana kuullussa ”Exp”-kappaleessa on tunteiden kirjoa laimean väljähtyneestä jännittävään innostukseen. Tällainen kameleonttimaisuus kertoo siitä, että jotain on tehty oikein. ”It’s Never Always” yllättää country-henkisyydellään. Tästä siirrymme harppauksen grungempaan suuntaan ja lopun psykedeliaan, jossa albumin päätöskappaleet ”Rubber Hands, Pt. III – The Sea Of Streets” ja ”SunSon” heiluttavat tahtipuikkoa.

”No Pristine Rubbery Perception” ei tahdo, eikä sen tarvitsekaan, sopia mihinkään ennalta määrättyyn muottiin. EP on mitä mainioin kokonaisuus taide-rockia, vapautuneisuutta ja taidokkaita kitaratilutuksia.

Kappalelista:

  1. Rubber Hands, Pt. 0 – Prelude To Distant Past
  2. Rubber Hands
  3. No
  4. Rubber Hands, Pt. II – Days
  5. Exp
  6. It’s Never Always
  7. Rubber Hands, Pt. III – The Sea Of Streets
  8. SunSon (Bonus Track)

Luetuimmat

Uusimmat