Satyriconin ”Rebel Extravaganzan” remasteroitu juhlapainos julkaistaan joulukuussa

Satyriconin neljän studioalbumi ”Rebel Extravaganza” julkaistiin 20 vuotta sitten, vuonna 1999. Juhlavuoden kunniaksi yhtye esitti koko tämän albumin viime kesänä Oslon Tons of Rock -festivaaleilla. Nyt levy on myös remasteroitu, ja Napalm Records julkaisee 20-vuotiserikoispainoksen 13. joulukuuta.

”Rebel Extravaganzaa” voidaan pitää levynä, joka aloitti black metalin uuden kokeellisen kauden ja on vaikuttanut genreen suuresti. Levyä voidaan myös pitää Satyriconin uuden ajan alkuna. Yhtyeen päämies Satyr on kommentoinut uudelleenjulkaisua kertomalla:

”Rebel” oli paitsi uusi levymme, myös protesti. Mielestäni genre oli muuttumassa gootiksi, mutta vielä oli kiinnostavampia ja sopivampia ilmaisutapoja tuoda uutta eloa black metaliin. Oma silloinen ihmisvihani oli levyä pohjustava elementti. – – Nyt, 20 vuotta myöhemmin, levyn uusi versio kuulostaa ja näyttää paremmalta kuin koskaan. Minä ja Frost toivomme, että te tunnette samoin.

Satyricon heitti kesällä 2019 jonkin verran festarikeikkoja, mutta tällä hetkellä yhtye on ansaitulla tauolla keikkailusta. ”Rebel Extravaganzan” juhlajulkaisua odotellessa voi kuunnella vaikkapa levyn alkuperäistä versiota.

 

Kommentoi julkaisua