Saudi-Arabiassa soitettiin kuningaskunnan ensimmäinen julkinen metallikonsertti: tältä se näytti ja kuulosti

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 13.11.2019

Saudi-Arabian kuningaskuntaa ei tunneta maailmalla metallimusiikistaan. Absoluuttista islamilaista monarkiaa harjoittavana Saudi-Arabiassa on pyritty tukahduttamaan esimerkiksi metallimusiikki, joka on operoinut tähän asti hyvin pitkälti maan alla pienen piirin voimin.

Saudi-Arabiasta löytyy joitakin metalliyhtyeitä, joista esimerkkeinä toimivat black metal -yhtye Al-Namrood sekä grindcore-yhtye Creative Waste. Ensimmäisenä mainittu on yksi Saudi-Arabian suosituimmista ja provosoivimmista yhtyeistä, ja jälkimmäinen on puolestaan valtion ainoa grindcore-yhtye.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Nyt valtiossa on tehty historiaa, sillä maan alla piilossa pidetyt metallikonsertit ovat ottaneet jalansijaa myös julkisesti. Saudi-Arabian ensimmäinen julkinen metallikonsertti pidettiin 25. lokakuuta Khobarissa, jolloin Creative Waste esiintyi yhdessä doom metal -yhtye Shamalin ja instrumentaalista musiikkia esittävän Madani Zakarin kanssa.

”Ennen konserttia ihmiset ja erityisesti bändit olivat hieman skeptisiä, koska me olemme eläneet vanhan sukupolven aikana. Suuri osa heistä oli konservatiivisia, ja he olivat huolissaan. Kukaan ei ollut valmis ottamaan riskiä. Mutta kaikki ne, jotka olivat konserttia järjestämässä, ovat nuoria. He eivät edes tienneet, mitä grindcore tai death metal ovat. He eivät pitäneet äärimusiikista, mutta he pyysivät meitä esiintymään, ja koko ajatus oli mielestäni niin hullu, että hyväksyin. Näin sen osana haastetta”, Creative Wasten keulakuva Fawaz Al Shawaf kertoo Metal Injectionille.

Vaikka metallikonsertit ovat aikaisemmin johtaneet vakaviin rangaistuksiin, ei Khobarissa pidetystä konsertista seurannut kenellekään mitään. Al Shawafin mukaan kyseessä on yksi bändin parhaista esiintymisistä koskaan, ja että se tuntui herättäneen paikallista metallikulttuuria henkiin uudella tavalla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Alhaalla on katsottavissa videomateriaalia Creative Wasten esiintymisestä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy