Sauna Open Air julkaisi lisää kiinnityksiä

Tampereen Eteläpuistossa 9.-11. kesäkuuta järjestettävän Sauna Open Airin artistikattaus saa lisäväriä hevimetallin keskeisimmästä vaikuttajasta Acceptista, joka esittelee Suomen kansalle uuden laulajansa Mark Tornillon. Accept teki paluun vuonna 2009 ja julkaisi comeback-levynsä ”Blood of the Nations” viime vuonna. Nyt komppania nousee viimeisimmän levynsä myötä Saunan lauteille lauantaina. Acceptia pidetään yhtenä eurooppalaisen power metallin luojista ja speed metalin synnyttäjistä.

Cavalera Conspiracy, johtajinaan Sepulturasta tutut Cavaleran veljekset Max ja Igor, saapuu Tampereelle perjantaina. Kokoonpanossa vaikuttavat myös Marc Ritto (kitara) ja Johny Chow (basso). Vuonna 2007 perustettu nelikko julkaisee seuraajan ”Inflikted” debyyttialbumilleen, kakkosalbumi ”Blunt Force Trauma” ilmestyy maaliskuun lopulla.

Kolmas uusi ulkomainen kiinnitys on Anthraxin laulajana tunnetuksi tullut Joey Belladonna, joka esiinty festareilla perjantaina. Maestro vaikutti kokoonpanossa vuosina 1984-1992, jonka jälkeen hän siirtyi soolouralle julkaisten viisi levyä. Nyttemmin Belladonna on liittynyt takaisin Anthraxin riveihin.

Yksi kiinnostavimmista rokkaavista metalliyhtyeistä, ruotsalainen Sparzanza on tullut suomalaisillekin tutuksi niin radioaalloilta kuin vakuuttavista live-vedoistaan. Nyt rykmentti nousee Saunan areenalle lauantaina ja polkaisee viisuja myös tuoreimmalta, juuri ilmestyneeltä ”Folie à cinq” -albumilta. Kotimainen osasto täydentyy Viikatteella. Aikaisemmin festivaaleille ovat jo varmistuneet Judas Priest, Ozzy Osbourne, Helloween, Saxon, Doro, Mokoma, Omnium Gatherum, Rytmihäiriö, Blake, Tarot ja Anthriel.

SAUNA OPEN AIR 2011
9.-11.6.2011 Tampere, Eteläpuisto
Liput alk. 113/ 3pvä, 59 €/ 1pvä, (ovelta 120 €/60 €), ei ikärajaa