Saxonilta uusi albumi helmikuussa – Uunituore ”Carpe Diem (Seize The Day)” -maistiainen julkaistiin nyt

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 3.11.2021

Saxon julkaisee Silver Lining Musicin kautta jo järjestyksessään 23. albuminsa ensi vuoden alussa! Helmikuun 4. päivänä julkaistava ”Carpe Diem” -albumi osoittaa brittimetallin mestareiden olevan edelleen nälkäisiä ja omalla polullaan. Luvassa on kymmenen uutta biisiä, jotka todistavat bändin oleman enemmän kuin voimissaan.

”Kaikki alkaa riffistä”, bändin vokalisti ja perustajajäsen Biff Byford kitetyttää ja jatkaa:

”Jos riffi puhuttelee minua, pääsemme vauhtiin. Kyseessä on hyvin intensiivinen albumi. Suuren metallibiisin pohjalta löytyy aina riffi, joka käynnistää koko homman, ja tällä albumilla niitä on vaikka millä mitalla.”

Tänään ”Carpe Diem” -albumilta on julkaistu sen nimiraita, joka liehuttaa metallilippua jylhästi ja juhlistaa samalla koko genren olemassa oloa sekä Saxonia.

”Latinan carpe diem tarkoittaa ’tartu hetkeen’ ja siinä on vinha perä. Roomalaisilla oli ilmeisesti tapana todeta niin toisilleen. Kyseessä on kuitenkin voimakas sanonta, ja nimesimme myös kiertueemme sen mukaan.”

Uutuussingleen on tehty myös upea video, jonka voi nyt katsastaa tästä:

Levyn on tuottanut Andy Sneap (Judas Priest, Exodus, Accept…) yhdessä Biffin kanssa, ja Sneap myös vastaa miksauksesta ja masteroinnista.

”Haluamme myydä joka levyllä platinaa, ja emme koskaan tee albumia, jonka emme oleta olevan loistava, sillä laakereillaan ei pidä levätä. Bändinä yritämme aina kehitellä jotain uutta ja yllättävää. Rakastan rivakkaa metallia, kuten Princess of the Nightsia ja 20 000 Feetiä, ja sitä tyyliä on tuotu nyt Saxonin musiikkiin, mutta modernilla tyylillä. Emme kuulosta vanhalta bändiltä, sillä vanhaan menestykseen ei ole hyvä jämähtää, yritämme aina tehdä mahtavan albumin”, Byford jatkaa.

Kuluneet kaksi vuotta ovat olleet bändille vaikeat, mukaan lukien Biffin syyskuussa 2019 saaman sydänkohtauksen. Hän käytti sairaala-aikaansa myös uusien biisien kirjoittamiseen.

”Uskon, että osa levyn intensiivisyydestä tuli myös siitä turhautumisesta, joka aiheutui siitä, että korona-aikana ei voinut tehdä mitään.”

”Carpe Diem” -albumin biisit ovat:
1. Carpe Diem (Seize the Day)
2. Age of Steam
3. The Pilgrimage
4. Dambusters
5. Remember the Fallen
6. Super Nova
7. Lady In Gray
8. All for One
9. Black is the Night
10. Living On the Limit

Saxon on:
Biff Byford – Laulu
Paul Quinn – Kitara
Nigel Glocker – Rummut
Doug Scarrett – Kitara
Nibbs Carter – Basso

www.facebook.com/SaxonOfficial
www.instagram.com/saxon.official
www.twitter.com/SaxonOfficial
www.youtube.com/PlanetSaxon
www.saxon747.com