Saxonin alkuperäinen basisti Steve Dawson saanut vankilatuomion lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 13.4.2024

Englantilaisen heavy metal -veteraani Saxonin alkuperäinen basisti Steve Dawson on saanut BBC Newsin julkaiseman artikkelin mukaan kuuden vuoden vankeustuomion kuusivuotiaan tytön toistuvasta seksuaalisesta hyväksikäytöstä 1990-luvulla. Dawson todettiin syylliseksi neljään alle 14-vuotiaan lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön ja hänelle luettiin tuomio 11. päivä huhtikuuta.

Tapauksesta vastannut poliisi Robert Heath ylisti uhria rohkeudesta tulla asian kanssa esiin samalla kun hän huomautti, että Dawson luuli selvinneensä hyökkäyksistään.

On selvää, että Dawsonin pahat teot ovat pysyneet uhrin kanssa koko hänen elämänsä, ja toivon, että tämä tuomio antaa hänelle mahdollisuuden siirtyä eteenpäin näistä traumaattisista tapahtumista”, Heath lisäsi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Dawson soitti Saxonissa vuosien 1979-1985 välisen ajan ennenkuin sai potkut yhtyeestä vuonna 1986. Vuonna 1996 Dawson ja Saxonin entinen kitaristi Graham Oliver muodostivat Oliver/Dawson Saxonin, joka julkaisi neljä albumia vuosien 2000-2012 välisenä aikana.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Luetuimmat

Uusimmat