Scars of Solituden raskas ”Cruelty Has a Human Heart” -single on ”tarttuva kuin lihakoukku”

Kirjoittanut Niko Kuusela - 16.10.2022

Kotimainen Scars of Solitude julkaisi ensimmäisen singlen vuosi sitten ilmestyneen ”If These Walls Could Talk” -EP:nsä jälkeen. Melodisella ja raskaalla otteella operoiva yhtye julkaisi maailman mielenterveyspäivälle tarkoituksella ajoitetun kappaleen ”Cruelty Has a Human Heart”.

”Kappale kertoo tarinaa ihmiskunnan typeryydestä ja loputtomasta ahneudesta, mutta ennen kaikkea läntisen maailman kohtuuttomista odotuksista yksilöä kohtaan ja siitä armottomasta sisäisestä äänestä, joka jatkuvasti kertoo meille kaikille ettemme ole tarpeeksi. Musiikillisesti kappale on raskas kuin elämä itse ja tarttuva kuin lihakoukku”, bändi kuvailee.

Kappaleella on pitkä historia, sillä ”Cruelty Has a Human Heartin” vankka perusta valettiin osittain jo 15 vuotta sitten.

”Tämä oli osaltaan pitkän muhimisen ansiota, mutta lopulta melko kivuton prosessi. Kertosäe on ollut olemassa jo viitisentoista vuotta toisenlaisessa muodossa, mutta nyt se löysi paikkansa Scars of Solituden käytössä. Loput osiot solmiutuivat siihen kuin itsestään, ja tehtyäni simppelin akustisen demon totesimme, että tästä tulee hyvä. Ja niinhän siitä tuli. Biisi sovitettiin porukalla ja revittiin siitä vielä enemmän tehoja irti etenkin Jasperin viritellessä riffejä siihen kuosiin, ettei itse säveltäjä osaisi enää soittaa niitä kitaralla levytetyssä muodossa. Sanoituksen pohjat tehtiin Tuomon kanssa yhteistyössä ja aihion pohjalta hän rakensi kappaleelle sielun, joka toivon mukaan auttaa kuulijaa keventämään maallisen raahustamisensa taakkaa edes hieman sydämeltään.”

Vuonna 2015 Äänekoskella perustettu yhtye on useamman miehistönvaihdoksen jälkeen vakiinnuttanut jäsenistönsä ja keskittyy nyt vuonna 2019 julkaistun ”Deformation”-debyyttilevyn seuraajan valmisteluun.