Schattenreich – Von Gedeib Und Verberb

Heinäkuun alussa toisen täyspitkänsä julkaiseva Schattenreich oli itselleni entuudestaan täysin tuntematon yhtye. Ja täytyy sanoa, että harvoinpa on mistään yhtyeestä ollut näin vaikeasti mitään tietoa saatavilla. Sen paremmin levy-yhtiön toimittamat infot, Encyclopaedia Metallum tai yhtyeen omat sivustot eivät kerro juuri mistään mitään. Mutta väliäkö tuolla, kun itse musiikki on se pääasia.

Scahttenreich edustaa tyyliltään rokkaavaa mutta räkäistä black metallia. Verta, hikeä ja niittejä on siis tarjolla yllin kyllin. On yhtye kuitenkin saanut mukaan sen verran melodiaakin sekä thrash metal vaikutteita, että mistään ihan järkyttävästä kaaoksesta ei ole kyse. Enimmäkseen yhtye kuulostaa nykyaikaisen Darkthronen ja aivan alkuaikojen Sodomin sekoitukselta, myös yhtyeet kuten Desaster ja Nifelheim tulevat hetkittäin mieleen.

Levyn äänimaailma on etenkin rumpujen kolinasoundien kohdalta jokseenkin ärsyttävä. Levyn miinuspuolia on myös ehdottomasti sen aivan liian pitkä kokonaiskesto, sillä ”Von Gedeib Und Verberb” on introineen ja outroineen reilun tunnin mittainen eepos. Vaikka jonkin verran temmon vaihteluita sun muuta on yhtye saanut aikaiseksi, on levy kuitenkin pääpiirteittäin aivan liian perustavaraa, jotta sitä jaksaisi näin pitkään kuunnella yhtään tylsistymättä.

Parhaita hetkiä levy tarjoilee hieman erikoisesti intron ja outron kohdalla, jotka molemmat ovat enemmänkin lyhyehköjä kappaleita kuin genrelle tyypilliseen tapaan turhaakin turhempia suhinoita. Samoin kappaleet ”Mahnmal”, ”In Den Tod” sekä ”Unser Weg” herättävät välillä jo väkisinkin taustalle unohtuneen levyn eloon mielenkiintoisten haitarilopetustensa (?) ansiosta. Viimeksi mainitussa biisissä kuullaan myös hetkellisesti puhtaita lauluja taustalla, ja tämänkaltaisia ratkaisuja olisi levylle toivonut enemmän.

Mikäli saksaksi laulettu räkäinen black metal kelpaa, on levy varmasti ihan kokeilun arvoinen tuotos. Itse toivoisin yhtyeeltä seuraavalle levylle joko vielä enemmän vaihtelua ja enemmän tarttuvia kappaleita tai sitten ehdottomasti ainakin lyhyempää levyä. Myös soundipuoleen on syytä kiinnittää enemmän huomiota, tällä kertaa ollaan sen osalta vielä liiaksi demotasolla.

5/10

Kappalelista:

01. Intro
02. Die Feuer Brennen Hell
03. Mahnmal
04. Peststurm
05. Hochzeit
06. Das Licht
07. In Den Tod
08. Heimatlos
09. Kreuzritter
10. Unser Weg
11. Schattenreich
12. Outro


http://www.myspace.com/schattenreichofficial

Kirjoittanut Riku Mäkinen

Kommentoi julkaisua