Scorpions selvisi grungen noususta taktikoimalla: ”Miksi taistella grungea vastaan Euroopassa ja Amerikassa, kun voisimme soittaa valtavia keikkoja Venäjällä ja Taiwanissa?”

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 14.2.2022

Kun Nirvanan kaltaiset yhtyeet nousivat yllättäen suosioon 90-luvulla, tuli grungesta nopeasti valtava uusi trendi musiikkimaailmassa. Moni aikaisemmin suosittu yhtye joutui taistelemaan pysyäkseen pinnalla uusien aaltojen vyöryessä yli ihmisten musiikkimaun.

Saksalaisen hard rock -yhtye Scorpionsin taktiikka oli kuitenkin eri verrattuna niihin, jotka koittivat epätoivoisesti muuttaa musiikkiaan grungempaan suuntaan.

Yhtyeen kitaristi Rudolf Schenker kertoo Metal Hammerille bändin taktiikasta:

”Kun grunge ja alternative tulivat, soitimme Aasiassa, esimerkiksi Thaimaassa, Filippiineillä ja Indonesiassa, jossa soitimme edelleen valtavilla stadioneilla. ”Miksi taistella grungea vastaan Euroopassa ja Amerikassa, kun voisimme soittaa valtavia keikkoja Venäjällä, Taiwanissa ja niin edelleen? Se oli uusi saksalaissukupolvi, joka ei tullut Venäjälle panssarivaunujen vaan kitaroiden kanssa tuoden rakkautta ja rauhaa.”

”Oli eräs Metallican haastattelu – en muista oliko se James [Hetfield] vai Kirk [Hammett], jolta kysyttiin, kuinka monessa maassa he soittivat, ja joko James tai Kirk vastasi: ’Emme niin monessa kuin Scorpions!’. Meillä ei ollut pelkoa! Se kannatti myös – myimme Thaimaassa enemmän levyjä kuin Michael Jackson; jotain 20-kertaista platinaa.”