Scorpionsin ja Ozzy Osbournen levyjä tuottanut Keith Olsen on kuollut

Arvostettu yhdysvaltalainen tuottaja Keith Olsen on kuollut. Olsen työskenteli uransa aikana muun muassa Ozzy Osbournen, Scorpionsin sekä Whitesnaken kanssa.  tiedotti Olsenin menehtymisestä maanantaina Facebook-sivullaan:

”Kuulimme juuri rakkaan ystävämme ja tuottajamme Keith Olsenin poismenosta. Keith tuotti monia ikonisia albumeita mukaan lukien oman levymme ’Crazy Worldin’. Keith oli loistava tyyppi, ja ’Crazy Worldin’ tekeminen oli todella inspiroiva matka. Se sisältää joitakin erinomaisia kappaleita kuten ’Winds of Change’ ja ’Send Me An Angel’, joiden jokaisessa nuotissa kuuluu Keithin kosketus. Sydämemme ja rukouksemme menevät hänen perheelleen. Lepää rauhassa Keith, elät edelleen musiikkisi kautta.”

Olsen syntyi Sioux Fallsissa Etelä-Dakotassa vuonna 1945. Hän kiinnostui klassisesta musiikista, popista ja jazzista opiskellessaan Minnesotassa. Minnesotassa ollessaan Olsen myös hankki kokemusta paitsi tuottamisesta myös kiertue-elämästä ja soittamisesta esimerkiksi The Music Machine -yhtyeessä. Noihin aikoihin hän myös tapasi kaksi uransa kannalta tärkeää vaikuttajaa, Curt Boettcherin ja Brian Wilsonin.

Los Angelesiin muutettuaan Olsen auttoi Lindsay Buckinghamia ja Stevie Nicksiä saamaan uransa käyntiin hankkimalla heille levytyssopimuksen ja tuottamalla duon esikoislevyn ”Buckingham Nicksin”. Vuonna 1975 Olsen tuotti Fleetwood Macin saman nimisen levyn, joka nousi Yhdysvaltain listaykköseksi. Seuraavien vuosikymmenten aikana Olsen tuli tunnetuksi työstään monien rock-maailman suurimpien nimien kanssa. Olsen tuotti uransa aikana yhteensä yli 200 julkaisua, joista 45 on myynyt kultaa tai platinaa. Hän voitti myös kuusi Grammy-palkintoa.

Alla Scorpionsin Facebook-päivitys aiheesta:

Lähde: Allmusic

Kommentoi julkaisua