Se Delan – Drifter

Kirjoittanut Aleksi Parkkonen - 16.7.2016

Vokalisti Belinda Kordicin ja soitintaiturin Justin Greavesin muodostama duo Se Delan julkaisi hiljattain uuden albumin nimeltään ”Drifter”. Yhtyeen musiikkia voi kuvailla melankoliseksi, mutta kuitenkin toiveikkaaksi, ja kappaleisiin on saatu taltioitua väkeviä tunteita. Se Delanin musiikki seikkailee vaihtoehtorockin ja indien välimaastossa.

Aloitusraita ”Going Home” jammailee eteenpäin menevästi ja kappaleessa tulee hyvin esille albumin ydin. Albumin raidat rakentuvat pitkälti Kordicin miellyttävään lauluääneen ja Greavesin kitaransoittoon. Greaves tosin soittelee vaihtelevasti kappaleissa muitakin soittimia, mikä laajentaa yhtyeen äänimaailmaa. Vokalistin ääni on mm. aloitusraidan perusteella hieman karkea, mutta Kordic kykenee laulamaan myös pehmeämmin, mikä käy ilmi seuraavassa kappaleessa ”Ruined By Them”. Kappale on menevä, muttei oikein herätä mitään sen kummempia tunteita tai ajatuksia. Tämä seikka oikeastaan vaivaa koko albumia.

Se Delanilla on selkeä visio siitä mitä he soittavat, ja he tekevät sen hyvin, mutta siitä huolimatta ”Drifter” tuntuu tylsälle. Kappaleissa toistuvat samat asiat, kuten utuinen tunnelma ja kitaran vinguttelu. Albumilta erottuu kuitenkin muutama kappale edukseen, kuten ”All I Am”, ”In Obscura” sekä ”Fear No Ghosts”. Ensimmäinen erottuu lähinnä vokalistin erilaisen laulutavan ja kappaleen ”sykkivän” melodian vuoksi. Kappaleen lopussa kuuluukin sydämen syke, joka hidastuu pikkuhiljaa. ”In Obscura” poikkeaa muista siksi, että se on instrumentaalinen kappale. Päätösraidassa ”Fear No Ghostissa” on vastaavasti keksitty aivan uusia juttuja, kuten duolaulaminen ja radikaalisti vaihtuva tempo. Viimeisen kappaleen kaltaisia erilaisempia ratkaisuja olisi toivonut levyllä olevan enemmän.

”Drifter” on toteutettu ammattimaisin otteinen, mutta siinä on kangistuttu liikaa kaavoihin. Albumia kuunnellessa kappaleista on hankala saada otetta, sillä ne kuulostavat kovin samanlaisille. Muutama huomattavasti vauhdikkaampi kappale olisi piristänyt albumia, jolloin kappaleiden välille olisi syntynyt selkeämpiä eroja. Nyt ”Drifter” tuntuu puuroutuvan, eikä levyltä jaksa kiinnostua kuin muutamasta yksittäisestä kappaleesta.

5/10

Kappalelista:

  1. Going Home
  2. Ruined By Them
  3. Blue Bird
  4. All I Am
  5. In Obscura
  6. Blueprint
  7. Shadowbox(ers)
  8. Gently Bow Out
  9. She’s Wild
  10. Fear No Ghosts

Se Delan Facebookissa

Kirjoittanut: Aleksi Parkkonen

Luetuimmat

Uusimmat