Promokuva: Tuija Matero

Se, Josta Ei Puhuta palaa levytyskantaan yli kymmenen vuoden tauon jälkeen – ensimmäinen single ”Gehenna” julkaistu tänään!

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 2.12.2021

Iisalmelainen Se, Josta Ei Puhuta julkaisee kolmannen studioalbuminsa 22.4.2022 Inverse Recordsin kautta. Albumin nimeksi valikoitui Gehenna ja samanniminen single julkaistiin tänään musiikkivideon kera. Edellinen albumi Musta, kylmä, syvä ja samea julkaistiin yli kymmenen vuotta sitten Spinefarm Recordsin kautta. Katso ”Gehenna” -kappaleen musiikkivideo tästä:

”Ensimmäiseksi singleksi valikoitui kolmannen levyn nimikkoraita ”Gehenna”. Se edustaa osaltaan pitkän horrostilan jälkeistä uudelleensyntymistä, iankaikkista rangaistusta johon ei löydy sovitusta. Samalla se on paikka, missä kaaos määrittää järjestyksen ja täydellinen pimeys edustaa kirkkainta valaistumista. Todellisen ja epätodellisen häilyvä raja sumenee, ennen kuin lopulta menettää merkityksensä. Pystypäin otamme kaiken vastaan ja pyydämme vielä lisää. Itse olemme kahleemme takoneet ja mestauslavan perustukset kauan sitten valaneet. Käykäämme viimeisen aamuun tähdettömän taivaan alla!

Video kunnioittaa 90-luvun alkupuoliskon tuotantoarvoja ja kuvattiin paikallisessa Hinnomin laaksossa, jonka sijainti jää ikuiseksi arvoitukseksi.”

– Samu Männikkö / laulu

Se, josta ei puhuta on iisalmelainen metalliyhtye. Bändin perusti vuonna 2007 Samu Männikkö. Samana vuonna yhtye nauhoitti neljän kappaleen ”Se, josta ei puhuta” -demon ja solmi keväällä 2010 levytyssopimuksen Sound of Finland -levy-yhtiön kanssa. Albumi ”Ne, joista ei puhuta” julkaistiin toukokuussa 2010.

Yhtye nauhoitti 2011 keväällä toisen studioalbuminsa ”Musta, kylmä, syvä ja samea”, jonka julkaisi Spinefarm Records marraskuussa 2011.

Vuosina 2010 ja 2011 Se, josta ei puhuta kiersi aktiivisesti Suomen keikkapaikkoja. Yhtye aloitti kolmannen levyn valmistelut, joka kuitenkin tuotantovaiheessa laitettiin jäihin loppuvuonna 2012.

2020 Se, josta ei puhuta päätti saattaa kolmannen levyn valmiiksi. Yhtye on erittäin tyytyväinen lopputulokseen, joka kantaa nimeä Gehenna. Levyn julkaisee 2022 Inverse Records.

Bändin kokoonpano pysyi muuttumattomana vuoteen 2020, johon asti rumpuja soitti Ilkka Nissinen.

Albumin biisilista:

  1. Joka tähtiin kurkottaa
  2. Gehenna
  3. Kuolleena syntynyt
  4. Joko viimein uskotte
  5. Murskaa unelmat
  6. Niille, jotka valoa etsivät
  7. Jättiläisten olkapäiltä
  8. Aika saattaa
  9. Tänä yönä kaikki loppuu
  10. Suureen tuntemattomaan

kokoonpano:
Samu Männikkö – laulu
Harri Granqvist – kitara
Heikki Matero – kitara
Juho-Pekka Lappalainen – basso
Teemu Roth – sessiorummut

Linkit:
https://www.facebook.com/sejostaeipuhuta666
https://sejostaeipuhuta.bandcamp.com
https://www.instagram.com/sejostaeipuhutaofficial

Luetuimmat

Uusimmat