Se on kuoleman taikaa – Pääkallo julkaisi debyyttisinglensä

Kirjoittanut Niko Kuusela - 27.8.2021

Vuosikymmenen taitteessa perustetun Pääkallon missio on tuoda suomenkieliseen klassiseen rautalanka- ja rockperinteeseen mystisiä ja kalmantuoksuisia sävyjä, joita olemme tottuneet löytämään lähinnä kansainvälisen metallin undergroundin parista. Surf-kitaroihin, suomalaiseen melankoliaan ja makaabereihin sanoituksiin uskovasta kokoonpanosta löytyy runsain mitoin osaamista, kun muusikoiden taustalta löytyy orkestereita (mm. Deathchain, Jess and The Ancient Ones, Cosmo Jones Beat Machine) occult rockista rämebluesin kautta death metalliin.

Pääkallon ensimmäinen julkaisu, ”Kuoleman taikaa” -single, on ensimmäinen askel matkalla kohti ensi vuonna ilmestyvää debyyttialbumia. Yhtyeen sävellys- ja sanoitustyöstä vastaava Tommi Hoffrén luonnehtii perjantaina digitaalisesti ilmestyvän nimikkokappaleen olevan hyvä esimerkki yhtyeen suunnasta.

””Kuoleman taikaa” on ensimmäinen Pääkallolle kirjoitettu kappale, joka syntyessään samalla loi pohjan koko orkesterin olemassaololle. Tämä on mielestäni oivallinen esimerkki soundistamme, jossa kelmeä lyriikka kuljettaa pienten melodioiden täyttämiä tiiviitä kappaleita. Toki sieltä kuulee, että esimerkiksi 60-luvun kama on lähellä sydäntä, varsinkin garage ja psych rock-osaston kuriositeetit. Samassa hengessä jatkamme myös tulevalla albumillamme, jonka Svart Records julkaisee ensi vuoden syksyllä.”

Kuoleman taikaa” vinyylisingle ilmestyy 1.10.2021, ja sen B-puolelta löytyy eksklusiivinen versio kappaleesta ”Hevonen”. Raskaaseen musiikkiin erikoistunut Inferno-lehti on äskettäin julkaissut verkkosivullaan pikkuvinyylin nimikkokappaleesta ohjatun videon, joka on eksploitaatiomontaaseihin erikoistuneen Dark Sprite Videosin käsialaa.