Sebastian Bach ylistää Alexi Laihoa: ”Lähdit aivan liian aikaisin”

 -solisti palaa muistokirjoituksessaan aikaansa tien päällä edesmenneen -perustajajäsen Alexi Laihon kanssa. Bach jakoi takahuonevalokuvia itsestään ja vaimostaan Children Of Bodomin jäsenten vierellä uutisten kitaristin kuolemasta levitessä maanantaina:

”Taas uusi päivä, taas uusi kuolema. En ymmärrä miten joku voi kuolla 41-vuotiaana. En vain mitenkään ymmärrä miten nämä kuvat otettiin Euroopan-kiertueemme viimeisellä keikalla, jossa jaoimme lavan Children Of Bodomin kanssa Barcelona Rock Festissä heinäkuun 7. päivänä vuonna 2019. Emmekä jakaneet vain lavaa, vaan myös takahuoneen, jossa Bodom oli toisella puolella ja Testament toisella.

Olen tuntenut Alexin vuosia. Kun hengailimme ensimmäisiä kertoja yhdessä Hollywoodissa, hän kertoi hyvin yksityiskohtaisesti, miten yksi hänen ensimmäisiä rock ’n roll -muistojaan oli Skid Row:n konsertti Helsingin jäähallissa. Hänen isosiskonsa oli menossa, mutta Alexilla ei ikä riittänyt. Hän selitti minulle kuinka oli seota, kun hänen vanhempansa eivät antaneet lupaa mennä konserttiin, vaikka kyseessä oli kotikaupungin keikka. Alexi kertoi päättäneensä sillä hetkellä, mitä tahtoi tehdä elääkseen.

Tahdon oikeastaan vaan kiittää Alexia hänen taituruudestaan. Miten uskomaton kitaristi hän olikaan. Olin riittävän onnekas päästäkseni jamittelemaan Alexin kanssa Hollywoodin House Of Bluesissa. Hänen bändikaverinsa kehottivat minua taputtamaan tätä olkapäälle kesken kitarasoolon, ja siitä hän ei ollut mielissään! Mutta kun hän kääntyi ja tajusi minun seisovan siinä, hän antoi minulle ison halauksen lavalla kesken biisin.

Meillä oli todella hauskaa Espanjassa viime vuonna. Viimeinen muistoni Alexista on hänen itkunaurunsa, kun sanoin kosketinsoittaja Jannea vahingossa ’Yay-Hooksi.’ Alexi kääntyi minuun päin ja sanoi: ’Miksi oikein kutsuit häntä?! Yay-Hooksi?!’ Hän nauroi niin vitun paljon, ja toisteli ’Yay-Hoota’ koko yön.

Kiitos taidoistasi ja kiitos nauruista, Alexi. Lähdit aivan liian aikaisin. Ajatukseni ovat managerini Kristen Mulderigin kanssa, joka rakasti monen muun lailla Children Of Bodomia sydämensä pohjasta. Osanottoni menevät bändille, ja Alexin uudelle bändille, ja ennenkaikkea hänen isosiskolleen ja perheelleen. Sydämeni on kanssanne. Jäämme kaipaamaan sinua Alexi! Rokkasit ihan vitun lujaa! Juuri niinkuin kerroit minulle aikovasi vuosia sitten!”

menehtyi viime viikolla kotonaan Helsingissä. Hän oli 41-vuotias. Muusikot ympäri maailman ovat tunnustaneet Laihon soittotaitojen vaikutuksen metallimusiikin kehitykseen ja jakaneet kanavillaan muistoja ajastaan Children Of Bodomin perustajajäsenen kanssa.

Kommentoi julkaisua