(c) Viivi Kotila

Second Infinityn Muse-cover kuunneltavissa

Kirjoittanut Niko Kuusela - 5.4.2020

Ensimmäisen EP:nsä viime syksynä julkaissut oululainen Second Infinity julkaisi uuden singlen 1.4. Nyt julkaistu single on uusi versio brittiläisen rock-yhtye Musen vuonna 2009 julkaistusta kappaleesta ”Uprising”. Musen viidenneltä, ”The Resistance”-albumilta lohkaistu hittisingle on eräs Musen tunnetummista kappaleista ja kymmenen vuotta julkaisunsa jälkeen yhä sanomaltaan ajankohtainen.

”Kappaleen lyriikat sopivat hyvin nykymaailman kaoottisen epätoivoiseen tilanteeseen. Päätimme sovittaa lyriikoiden tueksi kappaleesta raskaamman ja aggressiivisemman version, jossa kappaleen marssiva poljento ja vääjäämättömyyttä huokuva tunnelma korostuvat entisestään.”

Second Infinity on vuonna 2016 Oulussa perustettu alternative metal -yhtye, jonka ”Abusive Dreams” -debyytti-EP julkaistiin syksyllä 2019. EP:n julkaisun jälkeen bändi on keikkaillut Pohjois-Suomessa työstäen samalla uutta musiikkia. Musiikissaan Second Infinity yhdistää metallin, popin ja rockin elementtejä luoden tunnistettavan ja omalaatuisen tunnelman, jota bändi itse kuvailee peaceful metalliksi. Second Infinityn ilmaisun perustan muodostavat vahvat melodiat ja raskaat kitarat, jotka kohtaavat maalailevat syntikat.