Seinäjoen Segmentia huomauttaa potentiaalistaan ”Shanghai”-EP:llä

Seinäjokelainen julkaisi ””-EP:nsä jo vuoden 2019 elokuussa, mutta vasta nyt toimittaja pääsi rauhoittumaan sen äärelle. Nelihenkinen yhtye on varsin nuori, ja vaikka sen esiaste syntyikin jo vuonna 2012, bändi sai varsinaisen nimensä vasta vuonna 2019, jolloin se sai synnytettyä maailmaan myös ensimmäiset sinkkujulkaisunsa. Bändin musiikin ja lyriikoiden takana näyttäisi olevan yhtyeen rumpali-kosketinsoittaja , ja EP:n valikoima koostuu kaiken kaikkiaan kuudesta kappaleesta, joista neljä julkaistiinkin erillisinä digisinkkuina ennen varsinaisen EP:n julkaisua. Tämä on sitä nykyaikaa.

Julkaisun kaksi ensimmäistä kappaletta ovat vahvimpia. ”iVORY tOWER” ja ”No Resistance” antavat levylle todellisen power metal -fiiliksen ja esittelevät taidokkaasti koko bändin yksilöllisiä vahvuuksia Jere Luokkamäen rummuista ja synasoundeista Laura Morganin lauluun, unohtamatta Arttu Vainiolan kitaraa ja Sami Lustin bassoa. Levyn miksauksessa ja masteroinnissa on häärinyt paikallinen eri taiteenlajien multilahjakkuus, .

Segmentian ”Shanghai”-EP kuulostaa kevyeltä power metal -pläjäykseltä, mutta bändi kuvailee saatekirjeessään genrensä olevan popmetallia. Yhtye kertoo myös omintakeisesta synasoundistaan, jonka se on nimennyt ”7egment soundiksi”. Asian voisi jättää jopa mainitsematta ja antaa kuulijalle vapauden havaita kyseinen seikka ihan itse. Mielipiteitä on kuitenkin monia, ja kyllähän se mainittu syna siellä taustalla säestää mukavasti kompaten vuoroin kitaraa ja rumpuja. Synasoundi nouseekin ”Silver Lining” -biisillä jopa määrittäväksi tekijäksi – sen tosin huomasi jo ensimmäisellä kuuntelukerralla lukematta mitään saatelappusia.

Musiikki ei välttämättä kuulosta levyllä samalta kuin bändi itse on kuvaillut, mutta se ei tarkoita sitä, etteivätkö soitto ja laulu ”Shanghailla” olisi taidokkaita. Tuntuu kuitenkin, että jossain vielä jarrutellaan ja paljon. Esimerkiksi Laura Morganin laulu kuulostaa paikka paikoin jopa liian pliisulta, vaikkakin teknisesti todella hyvältä, mutta äänialan ja tekniikan salliessa olisi todella hienoa kuulla myös kunnon revittelyä. Morganissa saattaisi olla ainesta jopa uudeksi Noora Louhimoksi. ”Silver Lining” ja balladimainen ”Remedy” ovat ne kappaleet, joissa laulajalupauksen ääni on julkaisulla parhaimmillaan, ja ”Remedyllä” se on jopa ihastuttavan haavoittuvainen. Ehkä edellä mainittua revittelyä tullaan kuulemaan tulevalla pitkäsoitolla sitten paremmin, mutta paria pientä pätkää lukuun ottamatta Morganin laulu ei pääse ”Shanghailla” sille tasolle, mitä se voisi olla.

Välillä kannattaa olla hyväuskoinen eikä jinksata, ja nyt onkin pakko todeta, että bändillä on kaikki mahdollisuudet nousta vaikkapa seuraavaksi Battle Beastiksi. Se kuitenkin vaatii uskomattoman työn ja taipaleen, mutta orastavat mahdollisuudet siihen todellakin on. Sehän on vain intohimosta ja tekemisestä kiinni.

Onnea siis matkaan!

7/10

Kappalelista:
1. iVORY tOWER
2. No Resistance
3. Silver Lining
4. Shanghai
5. Remedy
6. Dance

Segmentia Facebookissa

Segmentia.net 

 

Kommentoi julkaisua