Seinäjokelaiselta RiESAlta single ”Circus Colosseum” – bändi livenä Vaasassa tänään

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 6.8.2020

Punkmetalliyhtye RiESA raivaa jälleen tietään tymäkästi eteenpäin uudella singlellä. Syyskuussa julkaistavalta ”Olipa kerran Sikakylä” -konseptialbumilta lohkaistiin jo aiemmin useille Spotify-listoille nousseet singlet ”Moukanmoukari” ja ”Lihahärkä”, ja keskiyöllä linjoille saapuu tuorein tuotos ”Circus Colosseum”. Tällä kertaa yhtyeen mukaan on lyöty ”viimeisen päälle show-vaihdetta silmään”, ja bändi tarkastelee verenpunaisten lasien läpi elämän ”peruskonsepteja”, kuten viihdettä, vihaa ja moraalia – luvassa on siis verta ja sirkushuveja!

Tiukka ja raskas sävellys edustaa bändin suoraviivaisempaa puolta.

”Tämä kappale on kuin luolamies, jolla viiraa päässä”, kappaleen säveltänyt Kolli kertoo. ”Sävelkynäni oli pysynyt hetken aikaa tupessaan, mutta nyt oli aika vapauttaa se ja kastaa se vereen. Lopputulos on julma, se on raaka, se on RiESAa.”

Kappaleen videon voit tarkistaa tästä:

”Musiikkivideon suhteen oli selvää, että se oli tehtävä luottomies Esa Jussilan kanssa. Esa viritti bändin lähtöajatuksen sellaisiin sfääreihin, että kuvauksia odotettiin kuin Unto Helo uutta Alibia. Härkäisyysprosenttia nostettiin, sensuuria vähennettiin ja lähdettiin leikkimään”, RiESAsta kerrotaan.

Videolla kovia kokeva herra Olli muistelee kuvausten leikkituokiota seuraavasti:

”Video kuvattiin aurinkoisena kesäpäivänä Turun kauniissa maisemissa. Siinä kun side silmillä kauluspaita tekoveressä heiluin piikkipesäpallomailan kanssa Mollin ja Kollin piirittäessä meikäläistä puukot käsissä, niin tuumailin, että koskahan joku tuosta viereiseltä lenkkipolulta soittaa poliisit paikalle…”

Toistaiseksi RiESA on kuitenkin pysynyt vapaalla jalalla, ja hyvä niin: yhtye on nähtävissä livenä heti tänään Vaasa Festivalilla! Festivaalialueelle on vapaa pääsy, ja RiESA valloittaa Laiturilavan Taiteiden yön kunniaksi kello 23. Tarkempia tietoja tapahtumasta löytyy täältä.

RiESA on:
Molli – laulu ja basso
Olli – kitara
Kolli – rummut

https://www.facebook.com/riesaofficial/
https://www.instagram.com/riesaofficial/