Seinäjokisen groove metallin tulokkaan Paraferian tuore single ”Maailma” on nyt julkaistu

Kirjoittanut Niko Kuusela - 7.11.2021

Viime vuonna ensi-EP:nsä julkaissut seinäjokinen Paraferia-yhtye on valmis päästämään tuoreimman lapsensa maailmaan. Kriitikoilta ja medialta loistavaa palautetta aiemmalla julkaisullaan saanut yhtye on julkaisemassa vuoden 2022 ensimmäisen neljänneksen aikana toisen, ”Kehä”-nimisen EP-kokonaisuutensa ja tämän kokonaisuuden ensimmäinen single ”Maailma” on vihdoin kuultavissa.

”Synkähköä kieltä ja lyriikkaa, erilaisia tyylilajeja ja groovaavia melodioita yhdistelevä kappale valikoitui tulevan EP:n ensimmäiseksi julkaisuksi helposti. Kappaleita miksattuina kuunnellessa alettiin luonnollisesti miettiä mikä kappale sopisi jatkumoksi aiemman julkaisun seuraajana. Kaikista luonnollisin valinta ”Maailma” ei ollut, vaan kokonaisuutta punnitessa totesimme sen olevan tarpeeksi erilainen verrattuna aiempaan materiaaliin”, summaa laulaja-kitaristi Oskari Grahn.

Kappaleena ”Maailma” tarjoilee perinteistä groovaavaa, raskasta mutta yhtälailla melodista ajoa liki neljän minuutin ajan. Rakenteeltaan se on suhteellisen suoraviivainen omaten kuitenkin tarpeellisia koukkuja ja herkkyyttä tarpeeksi. ”Tämä kappale oli sessioihin mennessä se, joka vielä edeltävänä päivänä oli hieman vaiheessa. Kuitenkin valmiina sen kuullessaan voi kirjoittajan näkökulmasta sanoa sen olevan juuri hyvä tällaisena millaiseksi muotoutui seuraavan yön aikana. Raskaamman rockin riffit yhdistettynä säröihin ja osin omaan elämään pohjautuviin sanoituksiin luovat loistavan alustan tämän EP:n kokonaisuuteen”, tarinoi Grahn jatkaen: ”onhan tää nyt vitun kova, oli housut jalassa ja selvä tai ei”.

2022 ilmestyvä ”Kehä” on viiden kappaleen kokonaisuus, jonka päällisissä teemoissa päästään jälleen ihmismielen synkkyyteen, ihmisen elämän ylä- ja alamäkiin sekä tunnelmalliseen groovaavaan turpaanvetoon.