Kuva: Sony Music Finland

Seiska-lehden mukaan viime vuoden kuunnelluimman kappaleen julkaissutta räppäri Williamia ja Blockfestin perustajaa syytetään rahanpesusta

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 24.11.2021

Juorulehtenä tunnettu Seiska uutisoi hiljattain, että vuoden 2020 soitetuimman kappaleen, ”Penelopen” julkaissutta räppäri Williamia syytetään rahanpesusta. Uutiseen tarttuivat myös musiikkilehti Soundi sekä luetuimmat iltapäivälehdet.

Williamin, oikealta nimeltään Ville Virtasen, lisäksi syytettynä on myös Tampereella vuosittain järjestettävän Blockfest-tapahtuman perustaja Kalle Kallonen. Kyseiset syytteet liittyvät suureen huumeliigaoikeudenkäyntiin, jota käsitellään parhaillaan Helsingin käräjäoikeudessa.

Syytteiden mukaan William olisi lentänyt Espanjaan kesäkuussa mukanaan 10 000 euroa käteistä, jotka ovat peräisin huumeliigaoikeudenkäynnin päätekijältä. Rahojen olisi ollut määrä siirtyä Espanjassa huumeliigan johtajalle, mutta kyseinen matka oli mennyt pieleen johtajan jouduttua vangituksi. Kallosta kohtaan esitetään samanlaisia syytteitä, mutta poikkeuksena on se, että Kallonen oli käynyt Espanjassa jo toukokuun aikana.

Syyttäjää vaatii sekä Williamille että Kalloselle kolmen kuukauden ehdollista vankeutta.