Sense of Fall julkaisee uuden EP:n toukokuussa

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 5.5.2015

Sense Of Fall 2015Hämeenlinnasta ponnistava ja melodista death metalia tykittävä Sense of Fall julkaisee debyytti-EP:nsä ”Fallen Statues” toukokuun 22. päivä. Vaikka yhtye on toiminut nykyisellä nimellään vasta vajaan kolmen vuoden ajan, juontuvat yhtyeen juuret kuitenkin vuoteen 2008, ja onpa alkuvuodesta 2013 ehditty julkaista jo yksi demokin.

Nyt julkaistava viiden biisin ”Fallen Statues” EP esittelee bändin monipuolisuutta parhaimmillaan. Sen kappaleissa liikutaan ääripäästä toiseen niin musiikillisesti kuin laulullisestikin aina kauniista ja tarttuvista melodioista tiukempaan ja rankempaan runttaukseen, groovaavaan riffittelyyn sekä tunnelmallisempaan fiilistelyyn. Vokaalipuoli puhkuu asennetta! Puhtaat laulut kuten rankemmat örinätkin hoitava Anni tarjoilee totutuista tyyleistä erottuvaa vahvaa tulkintaa. Biiseihin on haettu yllättävyyttä ja niissä pyritty välttämään liikaa toistoa. Kokonaisuudessaan kappaleet edustavat sekä rakenteellisesti että soundillisesti bändin rankempaa päätä, jota tummanpuhuvat sanoitukset tukevat. EP teaseri on kuultavissa tästä:

Sense of Fall esittelee livemeininkiään ja uusia kappaleitaan Valkeakoskella Kilpi-yhtyeen lämppärinä 30.05.15 Bar Panamassa sekä Hämeenlinnassa pääesiintyjänä Kantolan tapahtumapuistossa 13.06.15 Kantolan tuparit -tapahtumassa.

Sense Of Fall Fallen Statues 2015”FALLEN STATUES” -BIISILISTA
1. Misanthropy 04:45
2. Fallen Statues 05:53
3. Flash Burns And Shadows 06:36
4. What Lies Behind Lies 04:00
5. Shrivel 05:36